Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Tankarnas påverkan på kroppen (del 1)

Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen

Hej hej,

Har läst en väldigt.... ovanlig liten bok. En bok på 60 sidor som heter "Heal thyself" av Dr Edward Bach. Den handlar om hur tankar och beteenden kan skapa sjukdomar. Man brukar ju säger att man ska tänka positivt och att de kan hjälpa dig vid läkning. Att man kan bli bättre när man är sjuk om man tror på förbättring och tänker positivt. Denna bok pratar mycket om motsatsen, att negativa tankar eller beteende kan leda till olika problem. Och om hur viktigt det är att man själv vet vem man är, förstår sig själv & sina egna svagheter (också styrkor) och också att man inte är perfekt i alla situationer.

Som vi pratat om tidigare så är alla atomer, molekyler, celler och organ i kroppen ett av en helhet, så hela kroppen vet när en del blir sjuk, hela kroppen vet när något går snett och hela kroppen kämpar med att fixa till de som hänt i kroppen eller läka. Precis på samma sätt vet kroppen om när negativa tankar skapas, hela kroppen mår precis som den tänker eller beter sig.

Boken är från 1931 och jag kan erkänna att jag inte håller med om allt, men de har egentligen inte med ålderna på boken att gör utan snarar att inte håller med om allt som sägs. Men principen och självaste meddelandet av boken håller jag helt och hållet med om.

Kommer ett nytt inlägg om vilka beteenden som leder till vilka sjukdomar.

xxx

Kommentarer


Kommentera inlägget här: