Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Tankarnas påverkan på kroppen (del 2)

Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen

Hej Hej,

Här kommer en uppföljning på tidigare inlägg gällande negativa tankar och beteende, och hur dom kan påverka kroppen och skapa sjukdomar.

Självbelåtehet/Stolthet:
Vilket är arrogans, styvhet och stolthet, vilket leder till sjukdomar som har med styvhet och stelhet i kroppen att göra. Självbelåtenhet är när en person inte ser dom små viktigiga sakerna i en person.

Grymhet:
När en person utför en negativ handling utan att förstå att detta kan skada en annan människa. Denna typ av beteende kan leder till smärta, så att personen själv får känna den smärta personen är givit andra.

Hat:
Är motsatsen till kärlek och kan leda till problem så som ensamhet, mental smärta och dåligt temperament,

Egenkärlek:
Detta ar när vi sätter oss själva i första hand, som den viktigaste av alla människor, och förstår inte vikten dom nära och kära har. Kan leda till nervsjukdomar så som neurasteni, neuros, som berövar livet på så mycket njutning.

Ignorans:
Brist på lärdom och saknar förmågan att se sanningen när den står framför en, vilket kan leda till flera fel av val i livet. Brist på vishet kan orsaka dålig syn, dålig hörsel och andra vardagliga problem.

Girighet:
Är när ens mål är att få makt, utan att se dom människorna runt omkring en själv och hur de kan påverka dom. Detta kan leda till sjukdomar som gör att personen är en slav i sin egen kropp med

Ostabilitet: Obeslutsamhet i livet kan påverkar rörligheten och koordineringen.

De var allt om den lilla boken jag läst.

xxx

Kommentarer

  • Mikaela Bjerring säger:

    Din hjärnas jämvikt och energi-nivån är helt beroende av vad du äter. Maten du får i dig påverkar ditt humör, din motivation och din mentala prestationsförmåga. Så din kost påverkar hjärnans kemi som leder till negativa eller positiva tankar som i sin tur påverkar vårt beteende.

    Med andra ord tankens kraft är enorm!

    2012-01-12 | 17:11:47
    Bloggadress: http://passionforhalsa.se/

Kommentera inlägget här: