Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Bechamp vs Pasteur

Kategori: -Mina tankar & känslor

Vet du vilka dessa herrar är?

Dom levde under 1800–talet och var kemister och biologer.

De sägs att Pasteur har satt sina spår i dagen syn på medicin och att de är hans orsak till att vi ser på sjukdomar som vi gör idag, och att vi vänder oss till medicin för att bli friska istället för att hitta roten till problemet som jag personligen tycker. Pasteur trodde att sjukdom skapas på grund av bakterier som kommer utifrån kroppen, tex du äter möglig mat, din vän hostar på dig eller du inte tvättar dina grönsaker innan du äter din sallad. Pastöriseringen uppfanns av Pasteur, därav namnet, vilket innebär att man värmer upp livsmedlet för att döda bakterier (goda och onda bakterier).

Medans Bechamp istället menade att sjukdom skapas inuti kroppen pga att man är mottaglig för sjukdomar, miljön i kroppen är i obalans (Homostas). PH värdet kan vara högre/lägre än hälsosamt, uttorkning, diet brist på vitaminer/mineraler/fetter/protein eller annan orsak till ”miljöfel” i kroppen. Om man på ett eller annat sett får i sig bakterier så kommer sjukdom endast att bildas OM miljön är felaktig/i obalans/ur funktion. Detta är vad Bechamp forskade om och trodde på.

I kursen ska jag lära mig att kunna tyda de förflutna för att förstå orsaken till nutidens sjukdomar/symptom/tillstånd. Jag tror nämligen att om man kan tyda dom tidigare och nutida varningssignaler & symptomen, kan man förstå vilka förändringar man bör göra när de gäller kost, motion, hur man hanterar stress osv.

xxx

 

Kommentarer

 • Jenny säger:

  Hej!

  Jättefin blogg. Du är bra på att förklara sådant som i böckerna är långt och komplicerat! Det här med Bechamp nämndes ju inte ens i den "vanliga" skolan.

  Kram Jenny (natnut:)

  2011-11-16 | 20:32:34
 • Sabine-Välbefinnaren säger:

  Hej NatNut Jenny! ;-) Tack va gullig du är, och vad glad jag blir!! Ja konstigt, men den "vanliga" skolan kanske inte vill hamna i argumentation om "rätt & fel". ;-) Fast på vilken kurs skulle de nämnas i så fall?! Kram kram  2011-11-16 | 21:34:17
  Bloggadress: http://valbefinnaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här: