Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Vattnet Flödar!

Kategori: -Water

Vatten, livets kraft. Vet du varför man egentligen bör/ska dricka en till två liter vatten/dag?! Om dina blommor eller din hund inte får vatten så kommer dom långsamt att bli sjuka, få fysisika eller psykiska problem och till slut dö, detta gäller även människor. Jorden består av 75% vatten, likaså kroppen(ungefär). När kroppen är uttorkad och försöker bevara den vätskan som finns, så skapas kolesterol runt cellerna för att inte torka ut helt. Givetvis kan kolesterolet höjas pga. andra anledningar. Kolestrol är alltså ett skydd mot uttorkning!

Utan vatten i kroppen blir kroppens organ, celler och funktioner tröga, så att inget kan röra sig i den takt/vibration som är nödvändig. Dom små små cellerna och atomerna i kroppen blir "sega" helt enkelt. Du kan äta alla hälsosamma produkter du läser om nu för tiden, men vad är de för mening om du inte kan använda dom på rätt sätt?!

Vatten, tillsammans med andra ämnen, låter inte kroppen förfalla!!!!

 

Kommentarer

  • Milla säger:

    Intressant! :) Många tänker inte på hur viktigt det är att få i sig mycket vätska dagligen. Jag tänkte faktiskt på detta för några dagar sen & har börjat dricka minst 1,5L vatten varje dag! :)



    Kram Mill

    2011-11-10 | 23:42:42
  • Sabine säger:

    Tummen upp, Camilla!!! Precis sa som de ska goras! Ja, visst ar de intressanr!! Kroppen ar ett enda stort universum. Kram

    2011-11-11 | 23:48:59
    Bloggadress: http://valbefinnaren.blogg.se/
  • V säger:

    Vatten är det bästa! Med eller utan klor : - )

    På tal om det så undrar jag en del saker... har hört (och faktiskt sett) att man kan få i sig FÖR MYCKET vatten och få typ "vattenförgiftning"...

    1) Är det för att man "spolar ut" ämnen som man behöver i kroppen - vilka?

    2) Är det bättre att dricka filtrerat vatten?

    3) Kan dricksvatten vara elektriskt laddat/joniserat?

    4) Är det skillnad på pH-värdet i olika delar av landet och världen?

    2011-11-15 | 23:28:32
  • Sabine-Välbefinnaren säger:

    Mycket bra frågor, jag ska svara på dom i ett nytt inlägg inom några dagar, då vissa frågor ger långa svar! xxx

    2011-11-15 | 23:52:04
    Bloggadress: http://valbefinnaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här: