Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Akut vs Kroniskt

Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen

Akut och kroniska tillstånd är två helt olika tillstånd i kroppen, som måste behandlas och ses på på olika sätt. Kroppen går sakta men säkert från frisk till sjuk, genom uttorkning, ingen rörelse i kroppen, elektronerna är svaga, en diet som skapar lågt pH (surt), brist på vitaminer och mineraler mm. Till en början kan kroppen skapa akuta sjukdomar, men om du och din kropp fortsätter att vara ohälsosam kommer du skapa kroniska sjukdomar.

Akuta tillstånd kan bara ske i en kropp där den läkande kraften fortfarande finns i kroppen. Symptom så som feber, influensa, diarre, inflammationer och förkylning är bra tecken på kroppen anstränger sig och gör allt för att få ut gifter från kroppen. Det visar också att kroppen har tillräckligt med energi och den läkande kraften finns för att läkning ska kunna ske. Akuta tillstånd ska absout inte behandlas med mediciner (gäller alla tillstånd), eftersom att man då förstör läkningsprocessen och kroppens förmåga att döda bakerier.

Vid kroniska tillstånd kan kroppen inte skapa akuta symptom, som dom ovan. Så gifter ackumuleras och samlar i kroppen. Det kan vara en dålig diet eller lifestyle som gör att kroppen blivit så förstörd. Mediciner kan vara en annan orsak till att kroppen inte längre kan läka och bli frisk. Vi måste göra stora och betydelsefulla förändringar i vår livsstil och vår kost för att vi ska kunna lösa upp gifterna och gå tillbaka till att vara friska och utan sjukdom.  

Gifter lämnar kroppen: cell--> lymph--> blod--> lever--> tarm (avföring)/Urinblåsa (urin)/svett. Tänk dig vad som kan hända om en av kroppens organ eller funktioner inte fungerar, då kan inte kroppen göra sitt arbete och kroppen kan därför inte göra sig av med gifter och/eller andra ämnen som skapats i kroppen.  

Några av mina favorit citat 

Disease develops from within, whan the body has become toxic.

The patogen is nothing, the terrain is everything.


*Patogen=Sjukdomsframkallande organism

Kommentarer

 • Melissa - Den brutala sanningen säger:

  intressant ingen. Damn att jag inte kände dig när jag pluggade  svar:

  glömt svara på dina inlägg :P

  Nej vi var inte från samma stad eller ens skola, jag kommer ju från åre från början. Sen trillade man ner, träffade honom och ja, resten vart historia :)

  kram

  2012-04-18 | 19:59:51
  Bloggadress: http://lavali.blogg.se/

Kommentera inlägget här: