Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Från Medeltid till nutid

Kategori: -Livet, exkl hälsa-delen & de andra kategorierna

Hej hej Söndags-människor!
Bilder från medeltiden efter mys med vänner Pam.

Outfit med medeltidsinspiration är ett måste.



Givetvis måste man prova dricka mjöd om man är på medeltidsrestaurang, och jag kan berätta att de var riktigt gott, men en söt smak. Och det säger en som inte tycker om öl annars!



Vi delade på en bland-tallrik med smakrika ostar, fantastiskt bröd, oliver, kött (skinka), senaps-sill, super mumsiga mini-korvar med mera.



Medeltidsinspiration



Varmrätten (som vi kunde ha delat på) var super god, älgfärsbullar med kantarellsås och rotmos. Och lingonen var dom bästa jag ätit.



Mer medeltid



"Ursäkta, vart ligger dasset" servitören pekar, och jag möts av denna vägg. =)



Efter Sjätte Tunnan i Gamla Stan/Stockholm åkte vi till 1900 för drinkar och vänner. Mer mys och mer skratt!!

När jag kom hem hade min älskling köpt mig en tidning som han tänkte att jag ville läsa. Han tänkte helt rätt! =)





Kommentarer

  • Art By Tina - Konst & Fashion säger:

    Medeltids-Sabb - finns en sån restaurang i Tallinn också som jag var på i somras och drack kanel-öl.



    Fick en superbra kommentar från en Indien-besökare idag: klistrar in den här. massa bra tips:



    Från: http://maliinnordlund.blogg.se/



    Åh vad spännande!! :D

    Ska ni börja i Kerala och resa längs kusten till Goa och vidare norrut? Då tycker jag absolut att ni borde besöka Mumbai!



    Gud jag skulle kunna skriva en hel uppsats om det här.. Men i Kerala så bodde vi i Kochi, jättemysig stadsdel som ser lite mer europeisk ut pga portugiserna som har bott där. I kerala måste ni pröva på att åka båt på Backwatersfloderna!



    Sen i Goa är det ju som vilken annan turistort som helst, men bo gärna vid ett hotell vid stranden så får ni en privat strand bara för hotellets gäster, annars kan det bli lite påträngande indier som vill se på alla bleka turister, haha!



    I mumbai kan man göra det mesta, vi gick på bio, shoppade, åt på McDonalds (gudomligt gott efter fem veckors vegetarisk mat på volontärcampet!), åkte på båtutflykt och besökte de berömde grottorna på Elephant Island..



    Sen tycker jag att ni borde besöka Agra, se på Taj Mahal såklart.. Vi var även i Puskar, där finns det jättemycket shopping, flera gator med marknader, lite hippie-stil över hela stan. Där åkte vi även på kamelsafari i öknen. :)



    Ett tips är att köpa indiska kläder, salvar kames, alltså pösiga byxor och tunika. Det är väldigt svalt och på vissa orter där de inte är så vana turister får man väldigt många blickar om man visar för mycket hud..



    Åh nu har jag skrivit alldeles för långt! ;) Men det är bara att maila om du undrar över något mer! Hoppas ni får en underbar resa!! :D

    2012-02-20 | 16:16:45
    Bloggadress: http://trueborn.blogg.se/
  • cherie's välgörenhetsblogg säger:

    så härlig grön blus du hade! :)

    2012-02-21 | 16:21:01
    Bloggadress: http://www.cherie.se

Kommentera inlägget här: