Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Sweet bananas

Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss

Dom flesta jag känner älskar bananer, vissa gillar övermogna med bruna fläckar andra föredrar dom lite hårdare utan bruna fläckar. Personligen föredrar jag dom utan fläckar eftersom att jag tycker om dom då dom är lite hårdare.

Banan är en tropisk frukt som inte växer i våra kalla breddgrader. Precis som många andra tropiska frukter innehåller den många och mycket sockerarter; fruktos, glykos och sukros. Av den anledningen kan människor med blodsocker problem eller svajande energinivå behöva ta det försiktigt med denna frukt, men även med andra tropiska frukter. Medans andra människor kan äta bananer för att få i sig energi snabbt. Alla är olika så man bör alla lyssna på sin kropp för att förstå vad man själv behöver.

Frukten är rik på järn, selen, magnesium och extremt mycket kalium. Om man har njurproblem så kan man behöva undervika denna frukt eftersom att halten av kalium är så hög. Skadade njurar kan nämligen ha problem med att eliminera överskott av kalium, och andra ämnen, ur kroppen via urinet. Banan innehåller också en del fibrer, vitamin B6 och C-vitamin.

Banan tros hjälpa mot:
Nedstämdhet då det hjälper till med produktionen av serotonin.
Sura uppstötningar eftersom att det binder magsaften.
Högt blodtryck tack vare kalium & magnesium.

Äter du banan, i så fall hur många/dag??

Kommentarer

 • fia säger:

  Japp! Jag äter helst många bananer. Är en riktig apa. Så minst 2-3 bananer varje dag. De får inte vara hårda och halvgröna utan hellre mer åt det mjuka hållet. Bruna stora fläckar är inte gott..eller när bananen blir för mjölig. Chiquita är godast faktiskt!

  En banan innan sänggåendet för jag blir lite sömnig av banan... och mätt :)

  Roligt att du skrev om banan! :)

  kram

  Fia

  2012-05-24 | 18:30:30
  Bloggadress: http://www.fianathome.blogspot.com
 • fia säger:

  Tack fina Sabine!<3

  2012-05-24 | 21:31:57
  Bloggadress: http://www.fianathome.blogspot.com

Kommentera inlägget här: