Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Lyssna på kroppen

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

En viktig och också lärorik handling att börja med är att lyssna på din egen kropp. Saken är den att kroppen berättar så mycket för oss om man bara lyssnar. Dom små symptomen och tillstånden som utvecklas i kroppen, som vi säger "Det går över förr eller senare" till, är tecken på att något är på väg att utvecklas. Trötthet kan leda till utmattning eller sömnproblem, magsmärtor kan bli kroniska, förkylning efter förkylning kan vara ett tecken på svagt immunförsvar, känna att man inte duger kan leda till stress och överarbete.
Det gäller inte bara den fysiska hälsan utan även den psykiska. Man behöver lyssna på sitt mentala och inte leva sitt liv som andra tycker att man borde. Ingen lever ditt liv bättre än du själv!
 
Men vill också poängtera att man är sjuk då och då i förkylning och feber är någonting bra, frågan är hur ofta och hur allvarlig tillståndet är. Det är nämligen kroppen som skapar dessa "akuta" symptom för att göra sig av med ovälkomna partiklar.
 
En sak man ska tänka på är att alla kroppar är olika, så en kost som passar perfekt för din granne behöver inte betyda att den passar dig lika bra. Man behöver helt enkelt prova sig fram för att se vad man mår bra av. En vän mår utmärkt av att äta potatis, medan en annan blir såå trött, dom är två helt olika människor med olika förutsättningar. 
 
 

Kommentarer

  • Viktor säger:

    Just det! ;-)

    2012-11-19 | 01:57:54

Kommentera inlägget här: