Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

College of Natural Nutrition-Föreläsning

Kategori: -TV/Böcker/Tidning/Föreläsningar

 
Min semester till UK, var inte bara pleassure utan en liten del business också. Jag och min skol-kompis Jenny var på en dag med föreläsningar i Dragon Hall runt Holburn distriktet. Det var verkligen underbart att hon kunde göra ett stopp i London efter sin semester i USA så vi tillsammans kunde gå. Eftersom att Jenny är klar med kursen har hon blivit lite av en mentor i mina studier vilket jag tycker är underbart. =)
 
Det var två huvudämnen som diskuterades under dagen, det ena var fett och den andra naturlig födsel. Vad det gäller fett så berättade Barbara (skolans grundare) om flera munkar i Grekland som tagit bort fett från sin kost under tre dagar per vecka för att må bättre. Och i ett case som diskuterades har bröstcancer celler blivit friska efter att patienten gjorde precis som munkarna, haft tre fett/olj fria dagar/vecka. Men samtidigt finns det människor med irländskt ursprung som mår mår bra av att äta fisk, eftersom att det är något deras generation har vuxit upp med. Detta visar att vissa människor mår bra av fett, medans andra inte gör det. Men vad det gäller fett är det också viktigt att tänka på att om levern är trög och igenproppad så kan det inte handskas med fettet, om detta är fallet tycker jag att man kanske skulle prova att ta bort fett helt från kosten för att se om man efteråt mår bättre. Om olja/fett inte kan brytas ner "fastnar" det i levern och lympsystemet, vilket skadar hela kroppens reningssystem. Har du cancer kan du behöva undvika oljor, men som med allt annat så måste du diskutera kostförändringar med din läkare. Det fett som rekommenderas är nedbruten omega-3, i form av DHA. Vill påpeka här att fettet fortfarande är viktigt, men kanske inte i så stora mängder som man sagt tidigare och i andra former. Sen behöver man hjälpa kroppen med nedbrytningen av fett. Bland annat genom att äta en av de former som redan är nedbrutna.
 
När man är sjuk är det väsentligt att man låter rörelse kunna ske innan man försöker bli frisk från ett tillstånd. Om en bakterie, ett virus, cancercell eller tröga lever celler ska kunna frigöra en "sjuk molekyl" är det viktigt att man ändrar miljön runt "problemet" innan man försöker få bort det "sjuka". Annars finns det inte möjlighet till rörelse. Som ja nämt i tidgare inlägg finns det flera vägar för gifter att bli eliminerade, dessa är levern (avföring), njurar (urin), skin (svett) och lungor (utandning). Men om dessa elimineringsvägar inte är i sina fulla bruk, hur ska kroppen kunna eliminera gifter?!
 
Ett annat subjekt som diskuterade under föreläsningarn var en kvinna som berättade om en naturlig födsel hon nyligen gått igenom. Bland annat berättade hon att adrenalin nivån under föseln borde vara låg för kvinnan, så att barnet inte ska påverkas. Av den anledningen bör mammam inte ha någon som helst ögonkontakt med någon eftersom detta höjer adrenalin nivån hos henne. Det är barnet som ska bestämma när han/hon vill komma ut, mamman ska vara där som ett stöd, support och hjälp, ett verktyg helt enkelt. Om en bebis föddes innan han/hon är redo att komma ut kan det påverka bebisens framtida förmåga med planering och beslutagande. (Det har med med kinisisk medicin att göra). Moderkakan/navelsträngen bör inte klippas av för snabbt efter att bebisen är född eftersom att det finns otroligt mycket näring i denna som bebisen fortfarande får i sig.
En otrolig berättelse dom berättade på föreläsnngen var om en kvinna på Bali som födde en död bebis, pga svår förlossning. Vad dom gjorde var att dom la moderkakan i varmvatten och masserade den (vet ej hur lång tid). Till slut började bebisen att leva igen. Så du kan tänka tid hur mycket ämnen det kan var i moderkaken.
 
Sist men inte minst, när du äter tänk på, Moderation, Rotation and Variation!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: