Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Discover India

Kategori: -Underbara Resor (Marocko, Indien, UK mfl)

Indien-äventyret närmar sig med stormsteg, mindre än två månader kvar! Igår bokade vi dom allra sista hotellen på resan - så när är precis allt förberett förutom en tågresa som vi måste klura ut hur man kan boka från Sverige. På Lucia flyger vi till Delhi (med mellanlandning i Moskva) några timmar efter att vi landat hoppar vi på ett inrikesflyg som tar oss till Indiens hjärta, heliga standen Varanasi. Där ska vi akta oss för att ramla i floden Ganges och nyfiket facineras över likbänningen. Där stannar vi i tre nätter för att sedan flyga tillbaka till Delhi och möta upp vår "guide" via G Adventures. På ett hotell där kommer vi få all information vi behöver för tre veckor framåt då vi ska ta oss ner längst hela västkusten.
 
De städer vi kommer besöka under vår resa är: Varanasi (hjärtat av Indien, heliga floden Ganges), New Delhi (massor av marknader), Agra (Taj Mahal), Jaipur (the pink city), Pushkar (heliga Pushkarsjön), Udaipur (sjöarnas stad, sägs också vara indiens mest romantiska stad), Ranakpur (helig och fylld av vackra tempel), Mumbai (Bombay, här bor det 20 miljoner männskor!), Goa (turistparadis med Indiens vackraste stränder, yoga!, hit kommer vi två gånger under vår resa), Kochi (Cochin, fiskeby, favoritställe för backpackers), Allepey (Allappuzha, Backwaters, floder & djungel, här ska vi bo hemma hos en Indisk familj) Periyar (Tigerreservat, nationalpark, kryddplantage), Varkala (vacker natur, fina stränder).
 
Efter Varkala åker vi tillbaka till Kochi, säger hejdå till vår guide och fortsätter på egenhand tillbaka till Goa där vi checkar in i en stuga i södra delen, Palolem Beach Resort, ska vara den vackraste stranden av dom alla, lite lugnare än norra delen - och efter vårt ganska fullmatade schema så kan det vara skönt att bara softa på beachen och dricka färgglada drinkar några dagar, i 5 nätter har vi tänkt stanna här. Under den sista veckan på resan ska vi bosätta oss på ett yogacenter i norra Goa, på Mandrem Beach - där ska vi äta massor av nyttig mat och utöva yoga flera gånger per dag.
 
Ni förstår att vi längtar va?
 
Kolla in min reskamrats blogg för foton på ställen vi ska besöka.... här.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: