Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Sjukdoms tips

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

Eftersom jag har legat sjuk i några dagar nu så har veckans tips med sjukdomstiden att göra. Här kommer några tips i punktform.
 
  • När man är sjuk behöver man undvika socker helt, även om man tycket att man förtjänar godis eftersom man är sjuk. Detta därför att immunförsvaret försvagas under 4 timmar efter att man har ätit socker och som du förstår är detta system jätte viktigt under sjukdomstiden.
  • Intaget av vatten när man är sjuk är jätte viktigt så att kroppen inte är uttorkad under kroppens hårda tider. Många av kroppens system försvagas då kroppen är uttorkad, och därför kan vatten intaget behöva öka.
  • Helst av allt ska man fasta under sjukdomstiden eftersom att man vill låta all energi gå till immunförsvaret, och inte matsmältningen.
  • Om man ska äta (som jag gör) rekommenderar jag soppor till motsats till pizza, mycket fett eller socker. Eftersom att man vill stödja kroppen till att bli frisk och inte göra det svårare för kroppen genom att den behöver kämpa med svårnedbrytande produkter.
  • Vila, vila, vila.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: