Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Kiwi-smoothie

Kategori: -Himmelriket med Juicer & Smoothie

 
 
 
Denna onsdag blev det en kiwi smoothie efter en dag av plugg och en klippning på mig själv. Smoothin blev super god och smakrik med massor av kiwismak.
 
4 st kiwi
1 st nektarin
2 dl hemmagjord mandelmjölk
1 tsk spirulina
 
Kiwi: innehåller höga nivåer av vitamin A, vitamin C, betakaroten (som omvandlas till vitamin A), kalcium, magnesium, fosfor, kalium och natrium. Den bästa egenskap, enligt mig, är förmågan frukten har att rena kroppen (detox) och samtidigt ge energi. Visste du att om man tvättar kiwin ordentligt så kan man äta även skalet, jag skulle rekommendera ekologisk kiwi om du ska äta skalet så att man vet att frukten inte är besprutad.
 
Nektariner: är rika på en hel del B vitaminer, framför allt B1, B2, B3, B5 och B6 (läs om alla vitaminer under vitamin.kategorin), det är även rikt på vitamin C, betakaroten och folinsyra. Dom mineraler som finns i nektariner är zink, kalcium, magnesium, järn, fosfor, kalium och koppar. Forskning kring nektariner har visat sig minska risken för cancer. Frukten är även energigivande.
 
 

Kommentarer

  • V säger:

    Den bästa! ;-)

    Svar: Verkligen! =)
    Sabine J Ö

    2012-09-13 | 11:08:57

Kommentera inlägget här: