Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Detox

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

Vi har alla hört talas om detox av kroppen och detta är något som jag tycker alla bör genomgå iallafall en gång om året (undantag finns). En detox, eller rengöring som man också kan kalla det, är till för att rena kroppen på skadliga kemiska molekyler, halvt nedbrytna produkter, slutprodukter som kroppen har svårt för att eliminera, droger, avgaser och andra miljöavfall. Ibland behöver kroppen hjälp med att göra sig av med dessa olika ämnen, vissa som till och med skapas i våra egna kroppar, eftersom att det är dessa som vid senare tillfälle kan leda till stagnation, sjukdom och andra svårigheter i livet. Jag har den uppfattningen att utan detox kan vi inte blir friska och fria från våra sjukdomar. Den finns flera "hjälpmedel" att använda vid en detox, det finns ämnen som ökar produktionen av galla, andra ämnen stödjer levern, en tredje neutraliserar gifterna och flera finns.
 
Läs gärna mer under kategorin "Detox/rening" om detox, dessutom kommer fler inlägg om detta viktiga ämne inom några dagar.

Kommentarer

 • Angelica säger:

  Ååh vad spännande! Älskar att läsa om sånt.
  Vet du huruvida man kan göra detox när man ammar? Jag minns att jag läste nånstans att det inte var rekommenderat men det kanske beror på vilken slags detox man gör ..?

  Svar: Ja det beror helt vilken detox, vatten detox tex rekommenderar man inte gravida, ammande, kroniskt sjuka eller undernärda. Men sen kan man detoxa bara genom att dra bort onyttgheter i kroppen, en fortfarande äta... fast nyttigare och dricka mer vatten. Men om man ska göra detta och ammar så behöver man byta från onyttigt till nyttigt under en lång period eftersom att man inte vill chockera kroppen för mycket eller för snabbt. Kram kram
  Sabine J Ö

  2012-09-17 | 07:34:08
  Bloggadress: http://naturligbebis.se
 • Art By Tina - Konst & Fashion säger:

  Ska vi göra en gemensam detox nästa vecka, typ 3 dagars? Peppa varandra i våra bloggar?

  Svar: ja men det gör vi! Men med föda och nyttiga juicer... inte bara vatten-fasta alltså eftersom att blodsockret blir så konstigt. =) Tisdag-Fredag?! Med recept och nyttigheten på våra bloggar?
  Sabine J Ö

  2012-09-20 | 11:24:40
  Bloggadress: http://trueborn.blogg.se

Kommentera inlägget här: