Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Natural news: Varför är depression så vanligt? !

Kategori: -TV/Böcker/Tidning/Föreläsningar

Hittade en artikel hos Natural News om depressioner, med en lista på några av orsakerna till att depression kan uppkomma. Jag tror att de som förklaras i texten kan vara grundproblemen, början eller den sista droppen i bägaren
innan tillståndet uppkommer och att de olika punkterna är ur balans för att depression ska skapas. Extrem näringsbrist, brist på nyttiga fetter, brist på frisk luft, överskott av tungmetaller, ignorerar sina känslor med flera.
 
Du hittar artikeln här.
 
Om du varit/är deprimerad och kan säga vad du tycker och tänker om denna artikel??

Kommentarer

  • jeanna säger:

    jaa du... jag tycker att det var bland det bästa jag har läst på länge. Tack! Grejer många av oss deppos redan vet, men kan behöva påminnas om för att fortsätta vår resa mot ett ännu friskare liv. Så tänkvärt - uppskattar verkligen när en blandar yttre faktorer med inre, för de är nog lika viktiga i många fall.

    Svar: Ibland är behöver man höra/läsa om det man egentligen redan vet, för att bli påmind. Jag tror också att både yttre och inre faktorer är lika viktiga, men samtidigt tror jag att man till viss del kanske måste ha en obalans i det inre för att en depression ska "fästa". Om du förstår hur jag menar. En blandning av alla/några exempel i länken tror jag kan vara orsaken. Trevlig jul på dig!
    Sabine J Ö

    2013-12-16 | 20:15:24
    Bloggadress: http://minatraningstajts.wordpress.com
  • Viktor säger:

    Min personliga tanke är att; det beror på hur vi väljer/vilka förutsättningar vi har att se på oss själva genom andras ögon och i vilken typ av stress som vår miljö skapar inom oss. Otydligt kanske? :)
    Genom några förenklade illustrationer skulle man kanske kunna säga att om man t ex växt upp i en högpresterande miljö, där man lagt stor vikt vid titlar eller att "framgång" ska synas, så kanske det inte räcker för sin inre tillfredsställelse, med att vara VD för ett litet bolag, med en normal lön. Medan i en uppväxt med fokus på spirituellt fokus och "självförverkligande", så skulle man kanske må mycket sämre om man var tvungen att ta en "fast anställning" och inte kunna fokusera på att förverkliga sina ideal. Båda skapar stress, otillfredsställelse, vilket gör att man känner sig otillräcklig och det rentav kan leda till depression - Lycka uppträder sällan tillsammans med depression, men att vara Lycklig är sällan detsamma som att Lyckas, så länge det är filtrerat genom andras syn på vad det skulle innebära.

    Omgivningen är allt, tror jag, men de tidigare omgivningarna, upplevelserna och erfarenheterna, är de som sätter förutsättningarna för hur vi hanterar stress, depression och lösningar. Dock har det nog också mycket att göra med vilka personer i ens omgivning, som har empati och kan hjälpa en att hantera "resan", ta till vara på det positiva och övervinna det negativa. Det beror nog också på hur många andra faktorer (mot- och medgångar) man haft fram tills nu/senast och hur man hanterat dem - Ett positivt resultat leder ofta till ytterligare framgångar och vice versa.

    Så tänker jag,
    V

    Svar: Du har helt rätt. Vad som är att "lyckas" i en familj är något helt annat i en annan. VD eller finna sig själv! Så miljön man växt upp i har stor betydelse! Men man kan ju hoppas att man i dessa fall gör som man själv vill och inte som familjen eller miljön vill att man ska göra. Vill man verkligen bli VD eller är det bara en bild man fått i uppväxten?! Det kan ju också leda till stress. Jag tror att en del till depression är att man gör något som man själv egentligen inte vill göra. Tack för din åsikt, den stämmer så väl! Kram
    Sabine J Ö

    2013-12-20 | 22:48:37
  • Viktor säger:

    Gillade förresten artikeln väldigt mycket!
    Jag vill att varje dag ska var ett steg för att nå större Lycka, vilket tar en längre ifrån att vara deprimerad/olycklig

    Svar: Jag vill också att jag och alla andra varje dag ska vara ett steg närmre lycka och därför ett steg längre ifrån olycka och depression. Kram kram ps. ja visst va artikeln bra! =)
    Sabine J Ö

    2013-12-20 | 22:57:11

Kommentera inlägget här: