Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Bollywood movie i Jaipur mm

Kategori: -Underbara Resor (Marocko, Indien, UK mfl)

Efter 7 timmars bussresa från Agra till Jaipur checkade vi in på ett av mina absoluta favorithotell på hela resan. Jaipur Inn hette det. Det faanns en takterras med utsikt åt alla håll, en liten trädgård, balkong fanns på vårat rum och inredningen på rummet såg ut att komma från Indiska-butikerna.
 
Första dagen i Jaipur var vi på en liten tur på kryddmarknaden innan vi sen gick på bio och såg "Khiladi 786".... på hindi utan engelsk text. Det var definitivt en upplevelse, alla indier satt och klappade händer, skrattade, pratade, skrek på filmkaraktärerna och tjoade! En upplevelse jag rekommenderar!
 
Dag två i Jaipur delade jag och Tina en ricksaw för dagen för att se alla attraktioner och för en shopping runda. Vi började med att se Jantar Mantar som är ett observatorie där man med olika astronomiska instrument kan se vart stjänor är placeras just den dagen, se tiden och i vilket stjärntecken himlen är i just då. Ett häftigt och intressant ställe. Efter Jantar Mantar åkte vi till det häftiga Amber Fort som har gett staden Jaipur dess smeknamn "The pink city", men jag skulle nog säga att staden är mer terakotta-färgad och inte rosa. Sen blev det lunch med några andra från gruppen, sen shopping med samma människor.
 
Kvällen avslutades på balkongen med en flaska vin med Tina. Morgonen efter var det dax att åka vidare till Pushkar med buss.
 
 
Den kända biografen Raj Mandir.
 
 
Jantar Mantar observatoriet.
 
 
Amber Fort.
 
 
Ormtjusare i Amber Fort.
 
 
Solnedgång från takterassen på hotellet.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: