Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Relax i djungeln-Ranakpur

Kategori: -Underbara Resor (Marocko, Indien, UK mfl)

Efter tre dygn med julfirande och annat skoj i Udaipur (som jag skriver om senare) så åkte vi den 26e december på morgon med jeep upp i djungeln och Ranakpur.
 
På vägen upp stannade vid en öl-butik för att köpa lite alkohol för pool-hänget som inträffade när vi kom fram. Vi stannatde också på vägen för att titta på en brunn med manuel kraft där kor/tjurar fick vara kraften som drar upp vattnet. Det var intressant att se hur det fungerar på den landsbyggden. Efter pool-hänget var det middagsbuffe, mer öl och sen dans runt elden. En sak jag lärt mig i norra Indien och i delstaten Rajasthan är att man luktar rök vart man än går, eftersom att man på kvällarna eldar allt man kan hitta för att hålla värmen uppe. Det kan bli super kallt på kvällar och nätter. Men denna kväll eldade vi mest för mysighetens skull. Runt elden träffade vi även en annan grupp som var reste med samma företag (G adventure), men dom gjorde samma resa fast dom började i Goa och slutar resan i Delhi.
 
Nästa dag låg vi vid poolen fram till klockan 15, tills vi skulle åka vidare till ett super läckert tempel, Jain Ranakpur Tempel/Chaumukha Temple Ranakpur. Detta tempel hör till religionen jainism och inte buddism eller hinduism som jag trodde när vi åkte dit. Det enda jag vet om denna religion är egentligen att dom inte äter vitlök eller lök eftersom att dom inte får andas ut starka dofter, och att jainism och buddism kommer från samma rot men att dom sedan delades till två olika religioner där jainism blev mer extrem. (Men kan inte lova att detta stämmer) Hur som helst är byggnadens utsida fantastisk och insidan är ännu vackrare och full av mer detaljer. Underbart vackert. Tyvärr tog jag inga foton på insidan, men utsidan säger mycket även den.
 
Efter templet åkte vi vidare till en närliggande stad där vi hoppade på ett nattåg till Mumbai. Vi låg i våningsängar med tre personer i höjd och det var totalt sex personer i varje "hytt", men utan vägg mot gången. Man åt sin middag som var frukt, kakor, chips, juice och vatten innan man snabbt somnade. Vi blev rekommenderade att inte äta maten som såldes på tåget så då blev det inte mer till middag än så. Men chips (som är min absoluta svaghet) till middag skadar inte någon gång ibland. =)
 
 
Arbetande djur.
 
 
Indiska kvinnor.
 
 
Skratt på balkongen med gänget
 
 
Glada människor runt elden efter middagen.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: