Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Bananpannkaka med bär

Kategori: -Recept & mums på min tallrik

 
WOW! Gjorde dom fluffigaste och godaste plättarna på länge häromdagen och nu tänkte jag dela med mig av receptet som jag hittat på nätet och gjort en justering kring. I receptet jag hittade var det endast banan och ägg i. För två portioner mixade jag:
 
2 st bananer
2 st ägg
1 msk bovetemjöl
1 tsk psylliumfrön
 
Sen stekte jag plättarna i smör på svag värme på båda sidorna tills dom fått färg.Till det serverade jag blåbär, björnbär och tranbär. Kiwi och päron åt jag vid sidan om. Mums och rekommenderas säger jag bara.
 

Kommentarer

  • Viktor säger:

    SUPER-BEST EVER!!! ;-)

    Svar: Kunde inte sagt det bättre själv! =) Bästa fluffiga bananplättar EVER! Puss
    Sabine J Ö

    2013-03-06 | 13:09:02
  • Art By Tina - Konst & Fashion säger:

    Låter ju gott, även fast stekta bananer kan kvitta. Ps. Beställer man fries kan man ju lika gärna blanda ihop det med en friterad jäkla banan. Haha.

    Svar: HAHA... hade glömt bort det.... Haha... Fries.... Fritas... same same!! =) Det var jävligt god fritas kan jag lova. Ledsen att du fick gå hungrig för min dåliga hörsel.. kanske skulle lyssna lite bättre i framtiden. =)
    Sabine J Ö

    2013-03-06 | 15:37:41
    Bloggadress: http://trueborn.blogg.se
  • milla säger:

    Vilka smarriga plättar :)

    Svar: Jajamensan! =)
    Sabine J Ö

    2013-03-06 | 19:42:35
    Bloggadress: http://millashalsoblogg.blogspot.com
  • Amy's piece of cake säger:

    Men alltså vad är detta... vart jag än vänder mig i bloggvärlden gör alla pannkakor med banan i :) en trend helt klart!

    Har spanat in ett recept som jag ska testa. Dessa ser jättegoda ut, kram!

    Svar: Ja det har blivit en trend att göra pannkakor utan mjöl tror jag. Och dessutom är det en bra frukost tycker jag! Istället för smörgås, ägg eller yogurt. =) Du berätta mer om receptet du ska prova.
    Sabine J Ö

    2013-03-06 | 22:30:31
    Bloggadress: http://amyspieceofcake.se/
  • Linn säger:

    Jag är så barnsligt förtjust i allt vad pannkakor och plättar heter, och tänk att man nu för tiden kan göra dem nyttiga! Jag äter våfflor och plättar i olika utföranden ett par gånger i veckan numera, och det känns lika busigt varje gång :-)

    Svar: Ja, mycket nyttigare utan vitt mjöl som man använde när man var liten. Ohh frasvåfflor har jag inte ätit på länge... det är mumsigt! Vi gör det ibland när vi inte orkar göra annan mat. Vilken typ av pannkakor gör du? eller varierar det hela tiden? Provar nya varianter kan jag kanske tänka mig. Kram kram
    Sabine J Ö

    2013-03-07 | 18:39:21
    Bloggadress: http://lyckoland.blogg.se/

Kommentera inlägget här: