Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Mono diet

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

Monodiet innebär att man vid en måltid endast äter EN produkt, tex ägg i form av omelett, frukt, morotssoppa, gröt, congee.
 
Om man blandar flera olika produkter i en måltid behöver kroppen utsöndra flera olika typer av enzymer på en och samma gång vilket kan vara väldigt påfrestande. Dessutom kan de olika enzymerna störa varandra och det kan leda till att onedbruten föda passerar magsäcken. Vilket kan leda till flera olika typer av magproblem. Mat måste brytas ner, inte ruttna.
 
Om du har magproblem eller känner dig trött ofta kan det alltså vara en god idé att prova denna typ av matupplägg. Om man är sjuk kan denna typ av upplägg också passa bra eftersom att man inte vill stressa och påfresta kroppen när den nyligen varit svag.

Kommentarer

 • Linda-Mamma till Alfred säger:

  Hej! Kikar in här o det skall bli kul o ses om 2 veckor!!
  Läste att du pluggar i London,distans?

  Kram!

  Svar: Håller med! Det ska bli jätte kul!! vad har vi för önskemål på restaurang så ska jag fundera ut något kanonställe?! japp... distanskurs så jag är ledig på onsdagar från mig vanliga jobb (bank-branschen). Är snart klar, är inne på sista delen! Kram kram ses om två veckor.
  Sabine J Ö

  2013-11-17 | 18:37:20
  Bloggadress: http://hummingbird.blogg.se

Kommentera inlägget här: