Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Tema: Lekande barn, Äpplen och Mys

Kategori: -Livet, exkl hälsa-delen & de andra kategorierna

Hej Hej, 
I helgen har vi haft det underbart! I torsdagskväll kom en av mina bästisar från Västkusten med sin karl Martin, lilla son Edwin och hunden Busan. Här finns tidigare inlägg på när vi besökta dom på Orust i somras.Det har varit jätte mysigt att busa med lilla Edwin som blivit lite större nu. Första dagen var han lite blyg, men sen slappnade han av lite mer i mitt och Viktors sällskap. Mysunge! Och så klart mysigt och kul att träffa vännerna igen!
 
Här kommer några bilder från helgen.
 
Eftersom att våra vänner köpt några hundra äppelträn och ska öppna musteri så åkte vi ut till Äppelfabriken på Färingsö för att besöka musteriet. Vi fick titta på hur dom gör musten och vännerna fick pratat med ägaren av stället för att få tips på vad dom ska tänka på när dom bygger lokaler och köper maskiner. Till musteriet kommer människor med sina äpplen och får det gjorda till must, en superbra idé om du har äpplen i trädgården som du inte vet vad du ska göra med eller om du inte vill göra mos av allt. Kolla in deras hemsida för mer information.
 
Här visade dom de olika sorterna äpplen som dom har på gården och med små namnbrickor. 
 
Givetvis var vi tvungna att fika på fiket och prova olika sorters efterrätter. Äppelbulle och äppelpaj med vaniljsås som var mina favoriter. Också var det en nöt- och äppelkaka som var jättekrispig och så en morotskaka.... fast med äpplen iställeet. =) Och till det drack vi så klart äppelmust... och kaffe.
 
Sen åkte vi till Rosenhills musteri på Ekerö som var jätte mysigt, mer hippi än det andra. Dit kan man också åka med sina äpplen och få must av dom. Klockan tre hade dom meditation, enligt en skylt. Mysigt ställe! 
 
 
Posing av mig!
 
Där åt vi varsin raggmunk, med fetaost, kesoblandning och sallad för min del, de andra åt med fläsk. Alltså... detta var en av de godaste raggmunkarna jag provat. Rekommenderas! Till det drack vi varm äppelmust som var supersmakrik.
 
På kvällen hade jag och Liza SPA kväll och jag fick mig en klippning och en ny hårfärg. Så nu är jag som ny!
Sen lagade vi fiskgryta som blev ganska bra (Viktor tyckte det var den bästa EVER) och till det drack vi vännernas andra försök till Champagne gjord på äpplen! Så himla gott! Nästan så man själv vill öppna musteri!.... eller så får vi helt enkelt besöka vännerna lite oftare. Men nu har vi 2 kassar med äpplen, äppelglögg och äppelmarmelad i kylen så det räcker ett tag!
 
Till efterrätt provade vi att göra avokadokräm, men blåbär. Recept kommer på bloggen vid senare tillfälle. Jättegott och mättande!
 
Besök av en 1-åring gör att det blir till att städa nu. Dom har visst en tendens att plocka gjord ur blomkrukor, spill på golvet, kasta hundmat på golvet och tömma diskmaskinen på golvet! Men vad gör det när man får pussa på en sån gullunge! =)
 
Önskar er alla en underbar söndagkväll! Kram
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: