Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Gudomlig frukost med passionsfrukt, läs om frukten

Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss

 
Idag lagade jag bananpannkakor som serverades med upphackat päron, en passionsfrukt och krossade nötter till frukost. Det blev verkligen en kanon god frukort, sötman från pannkakorna, tuggmotståndet från nötterna och det krispiga från passionsfrukten. Desstom älskar jag den syrliga smaken av passionsfrukten.
 
Bananpannkakor
2 stora bananer
3 st ägg
 

Passionsfrukt är rik på antioxidanter, fiber, vitaminer och mineraler.
Av 100 gr passionsfrukt är ungefär 10 g fiber som hjälper kroppen rena sig, genom att ta med sig gallan ut ur kroppen som är rik på toxiner. Dessutom ökar fibermängden tarmrörelsen vilket minskar längden toxiner tillbringar i tarmen. Fiber är alltså viktigt för ett friskt och fungerande tarmsystem. Vitaminerana A och C finns rikt i passionsfrukt, vitminer som förhöjer immunförsvarets funktioner, förhindrar infektioner och bibehåller friska ögon. Mineralerna kalium, järn, koppar, magnesium och fosfor finns rikt i denna frukt också, kalium är en mineral som upprätthåller normala nivåer vätska i kroppen.
 
Hur äter du din passionsfrukt?
 
 
 
 

Kommentarer

 • Linn säger:

  Delad på mitten och med sked! Passionsfrukt är ju supergott och känns alltid lite lyxigt tycker jag.

  Och din frukost - en exotisk dröm :-)

  Svar: Håller med! Det känns lite lyxigt med passionsfrukt! och exotiskt! =)
  Sabine J Ö

  2013-09-23 | 11:19:58
  Bloggadress: http://lyckoland.blogg.se/

Kommentera inlägget här: