Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Why detox make you sick

Kategori: -Detox/Rening

Hej hej,
 
Hittade en artikel på Natural News om varför man blir sjuk när man detoxar. Artikeln får mig att fundera på mina egna detox-veckor, en gång på våren och en gång på hösten. Gör jag det som passar mig?! Jag tror att det är ett ganska bra upplägg med naturlig fast föda utan socker, kaffe, kolhydrater, kött och mejeri i en vecka, och sen två dagar juciefasta. Efter fastan blir det fast föda igen med naturlig föda. Men nu funderar jag på om två dagar är för mycket. Fast samtidigt så upplever jag inte direkt några symptom förutom att det blir lite mer rörelse i tarmen.
 
Det är så sant att man vill ha något "symptom" när man detoxar, så att man vet att någonting händer i kroppen. Men som man kan läsa i artikeln kan det vara toxiner som reabsorberas, men jag tror att det också kan vara kroppen som kämpar med elimineringen eller att man ändrat sin kost drastiskt så att kroppen hamnar i chock. Anledningen till symptomen beror helt på vilket symptom tror jag och när symptom dyker upp behöver man fundera på vad det kan betyda. Är det ett tecken på uttorkning, brist på näringsämnen, kaloribrist, för mycket/lite fiber kanske?!
 
Givetvis är det bästa steget att äta en hälsosam kost dagligen med näringsrik kost och inte bara detoxa specifika veckor under året. På så sätt stödjer man kroppens naturliga rening- och elimineringssystem.
 
"Your body is already programmed to detox itself automatically (which is why you have a liver and kidneys), so if you embrace a healthful lifestyle, your body will automatically detox itself with every breath, every heartbeat and every bowel movement."
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: