Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: "let food be thy medicine...."

Kategori: -Mina tankar & känslor

Makrillsallad
 
"Let food be thy medicine and medicine be thy food" sa Hippocrates, the Father of Medicine. Vad menade han egentligen med dessa ord?! Jag skulle säga att hans citat kan jämföras med "Du är vad du äter" men samtidigt att man ska använda sig av näringsrik och hälsosam kost för att uppnå välbefinnande.
 
Det skulle gynna oss alla att ta en närmare titt på vad vi äter, särskilt om vi inte mår bra. Genom att ändra ens kost till en kost som passar just din hälsosituation och status. Lider man av inflammationer behöver de behandlas genom att bland annat förbättra hälsan i tarmen, har man svängigt blodsocker behöver de stabiliseras, är humöret ur balans kanske man behöver kontrollera och balansera hormoner i kroppen och tränar man mycket, eller äter lite grönsaker, behöver fler basiskt formande produkter (så som grönsaker) intas.Det finns tusentals olika symptom och sjukdomar och de flesta behandlas inte på samma sätt, så därför behöver man ge kroppen möjlighet att läka och då bland annat genom föda som passar just din kropp.
 
Ibland kan det till och med vara så att man inte behöver öka intaget av nyttig och balanserad föda, man kanske bara behöver minska intaget av onyttig kost med transfetter, besprutad föda, gluten, laktos eller andra produkter som din kropp utsätts för. De kan även vara så att man utsätter sin kropp för förorenad luft, brist på motion, stress eller andra negativt påverkande situationer. Man kanske äter en nyttig och bra kost, men äter produkter med till exempel mycket bekämpningsmedel som just din kropp har svårare för än andra personer.
 
Låter du maten vara din medicin?

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: