Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

5 anledningar att dricka citronvatten

Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss

 
 
Vi alla har hört talas om det, och en del av oss dricker det också, det handlar om morgonens citronvatten. En fräsch start på dagen med vattnet som återfuktar och får i alla fall mig att piggna till. Det där med piggna till beror mest på vattnet tror jag, och jag börjar morgonen med ett glas vatten som har stått och väntat över natten.
 
Men varför är det egentligen så poppis med att börja dagen med ett glas citronvatten. Här följer fem anledningar:
 
1. Matsmältning. Denna dryck sätter igång matsmältningenssystemet och stimulerar tarmrörelsen. Ett fungerande matsmältningssystem är ytterst viktigt för en frisk kropp, så citronvatten kan vara det första steget för en frisk kropp. 
 
2. Detox. Stödjer levern i sin reningsprocess och främjar leverns produktion av galla som behövs för fettupptaget och eliminerar av toxiner. Vad det gäller immunförsvaret så innehåller citronen C-vitamin som hjälper oss mot förkylningar och som är en antioxidant mot fria radikaler. Citron är också urindrivande vilket gör att kroppen oftare eliminerar biprodukter och toxiner via urin. 
 
3. Stödjer immunförsvaret. Lymfsystemet som är en del av immunförsvaret stöds, vilket är ett viktigt system för att försvara kroppen mot ovälkomnande partiklar och toxiner. Vätska låter oss minska risken för uttorkning, som skulle göra lymfsystemet trögare.
 
4. Balanserar pH-värdet. Citronvatten skyddar mot lågt och surt pH i kroppen, eftersom att det är basisktformande i kroppen. Så äter man en kost med mycket socker och kött är det en bra idé att dricka citronvatten varje morgon. Frukt och grönsaker är också viktiga för att bibehålla ett balanserat pH värde.
 
5. Befrämjar klar hud. Tack vare vitamin C och kopplingen till rening är citronvatten en dryck som skapar en finare och fräschare hy. Det kan användas externt direkt på huden också.
 
Dricker du citronvatten?

Kommentarer

 • art by tina säger:

  Hurra för citroner!

  Svar: Tummen upp för citroner!! =)
  Sabine J Ö

  2014-05-26 | 21:21:51
  Bloggadress: http://trueborn.blogg.se
 • Mikaela säger:

  Citronvatten är verkligen ett bra och enkelt sätt att stödja matsmältningen och kroppens syra/basbalans :) Gott dessutom :)

  Svar: Mumsigt som tusan! =)
  Sabine J Ö

  2014-06-02 | 11:12:52
  Bloggadress: http://passionforhalsa.se/

Kommentera inlägget här: