Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Ett problem, flera orsaker

Kategori: -Mina tankar & känslor

 
Hej Hej,

Jag har flera gånger nämnt att man behöver hitta roten till sina sjukdomar och symptom för att man ska kunna ”heala/bota” sina tillstånd. Egentligen får man inte använda ordet ”bota” när man pratar om alternativa behandlingsmetoder eftersom att det inte finns något bevis på att en vis typ av föda eller ett tillskott kan bota en sjukdom, men det får man säga om kemiska mediciner som läkemedelsbolagen tjäna sina pengar på.

En avstickare med personlig åsikt; grejen är att man inte kan ta patent på en typ av föda, därför kan man inte tjäna pengar på denna typ av föda, vilket leder till att inga pengar läggs på forskning för att bevisa/motbevisa, rättvis forskning. Tex att alger är bra mot x-symptomet. Min personliga åsikt.

Hur som helst så behöver man hitta roten till just sitt problem, och det är här svårigheterna kan börja. Det kan ha med miljön du lever i att göra, mental eller fysisk hälsa, genetiken, vätskebrist, stress eller det jag jobbar allra mest med; kost och näring. Det kan ha med överskott eller brist på vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika, antioxidanter eller energirik föda att göra och brist/överskott är en vanlig orsak till att sjukdom utvecklas. Om någon av eller fler av dessa punkter är ur balans skapas en obalans i kroppen på ett eller annat sätt, vilket sen kan leda till andra problem.

Oftast och vanligast är det flera av ovan punkter som är ur balans för att ett symtom eller en sjukdom ska uppkomma. Då kan man ofta tycka att man får en sjukdom för att man ärvt sjukdomen och att det inte är ens "eget fel", men jag tror att genetiken visar vad som kan uppkomma, men det uppkommer endast när man inte stödjer kroppens naturliga och friska funktioner och istället lever ohälsosamt. Om man lider av forstoppning kan det bero näringsbrist, uttorkning, fiberbrist och stress, medan depressioner kan bero på näringsbrist, stress, obalanserad livsstilförhållanden och obalans i endokrinsystemet eftersom att fetter i kroppen inte kan nyttjas fullt ut. Det är oftast aldrig endast en orsak till ett hälsoproblemen man har.

Hos Natural News can ni läsa om hur näringsbrist leder till sjukdomar, där rekommenderar de också boken "Putting It All Together: The New Orthomolecular Nutrition" av Dr. Abram Hoffer, M.D., Ph.D. och Morton Walker, D.P.M. som jag tycker låter jätte intressant.


Har du någon sjukdom som du funderat på varför den uppkommit, vilka tror du är orsakerna i så fall? Har du förslag eller önskemål på sjukdom du vill att jag skriver om?


Må Väl

Välbefinnaren

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: