Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Veckans Tips: Juice vs Smoothie

Kategori: -Himmelriket med Juicer & Smoothie

 
 
Är smoothie eller juice det bästa alternativet för välbefinnandet och hälsan? 
 
De är båda oerhört näringrika och näringsgivande, så därför är både smoothies och juicer bra för hälsan. Men jag tror att det är vanligare att man använder grönsaker i juicer än i smoothies eftersom att grönsaker så som rödbetor och broccoli är för hårda för att stoppa ner hela i mixern. Men hackar man upp dessa hårda grönsaker kan man använda även dessa i en smoothie. Spenat å andra sidan använder jag mer i smoothies än i juicer eftersom att det inte blir mycket juice av spenat (inte med min juicecentrifug i alla fall).
 
I smoothie kan man ha alla typer av frukter, även mango och banan som man inte kan göra juice på. Man kan  också använda yogurt, nötmjölk (mandel- och cashewmjölk är min favorit), ägg, frön, nötter, spirulina och vetegräs för att få i sig lite annat smått och gott för hälsan.
 
Vad det gäller fiber i smoothies är dessa oerhört viktiga för tarmrörelsen och reningen av kroppen eftersom det för ut toxiner med avföringen, istället för att låta toxiner absorberas igen. Juicer innehåller inga fibrer så de är inte speciellt renande för tarmen, men eftersom att det är näringsrika har de en renande effekt på koppen. Men eftersom att juicer inte innehåller några fibrer ger det istället matsmältningssystemet mindra arbete och mer vila- den befrias från bördan av att smälta fast föda helt enkelt.
 
Man säger att grönsaker har en renande effekt på kroppen, medan frukter är näringsgivande och ger energi. Så man bör lägga fokus på frukt eller grönsaker beroende på vad man vill få ut av födan med dricker i form av juice eller smoothie.
 
Föredrar du juice eller smoothies, och varför?
 
Må Väl
Välbefinnaren.

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: