Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Lantlivs helg

Kategori: -Livet, exkl hälsa-delen & de andra kategorierna

I slutet av juli spenderade jag och kärleken en helg på Orust hemma hos vänner med sonen Edwin, hunden Busan och en blyg katt. Vännerna håller på att renovera sitt nya (urgammalt) samt har köpt hundratals äppelträn för att öppna äppelmusteri. Vi besökte gården, var på honungsmuseum med fik och försäljning av honungsprodukter, saluhallbesök, fikade i Mollösund och grillade på kvällen. Hur mysigt som helst! Så nu känner man för att köpa en liten gård själv (med kärleken) för att odla egna grönsaker, bo i naturen och odla några äppelträn, körsbärsträn och päronträn. Men inte riktigt lika många trän som vännerna då förstås. Här kommer några foton.
 
Vackart och antikt cyckelställ
 
Salluhallen där vi köpte äppelmust....
 
.... och så köpte jag lepsyl.
 
På vägen mellan Saluhallen och bi-stället
 
Bikupa.
 
Nyplanterade äppelträd.
 
Del av gården.
 
Mollösund på marknad där dom torkade långa och man fick prova äta fiskpudding.
 
Liten break vid vattnet för kaffe och bullar.
 
Ovanlig ingång till kyrkogården.
 
Vännernas första äppel-champagne!
 

Kommentarer

 • Ellinor säger:

  Härliga bilder! Det är fint att kunna plocka fram alla härliga sommar- och semesterminnen nu när vardagen och hösten är här igen.
  Kram

  Svar: Håller helt med. Så man får minnas sig tillbaka till underbara händelser. Men nu när hösten kommer kan man boka in nya resor och festligheter vid dom lite kallare och mörkare tillfällen. Mys! Hoppas du också haft en finfin sommar. Kram
  Sabine J Ö

  2013-09-03 | 14:35:35
  Bloggadress: http://ellinorsworld.blogspot.com
 • fight4fit säger:

  Så otroligt härligt det ser ut! Får en att längta efter sommar och Österlen :)

  Svar: Har aldrig varit i Österlen, men har inte hört någon säga något negativt om det så en vacker dag kanske man är i dom trakterna. Problemet är att det finns så många vackra och underbara trakter man vill befinna sig i. =)
  Sabine J Ö

  2013-09-03 | 19:12:46
  Bloggadress: http://www.fight4fit.se
 • fight4fit säger:

  Det tycker jag verkligen att du ska! Just när du skrev om äppelmusteri så får ju genast tankarna dit, lite av deras grej där :)

  Svar: Då måste jag verkligen rekommendera mina kära vänner om att röra sig till dom trakterna.... om dom inte redan varit där förstås. =) Gott med riktigt god must!
  Sabine J Ö

  2013-09-03 | 19:38:19
  Bloggadress: http://www.fight4fit.se

Kommentera inlägget här: