Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Glad sommar, nu tar jag semester

Kategori: -Allmänt, Gästbloggare, Hjälp, Q & A

 Brighton Beach-Längtar!
Hej Hej,
 
Nu tar jag semester från bloggen eftersom att jag för närvarande lägger all min tid på en hemsida (mer om det när den är klar. Dessutom är det snart semester för oss, en resa till Barcelona är inplanerad och en resa till England. Så vi ses i slutet av augusti igen.
 
Ni kan följa mig och min sommar på Instagram @spenatsmoothie.
 
Kram från Välbefinnaren.

Femkamp på Gröna Lund

Kategori: -Livet, exkl hälsa-delen & de andra kategorierna

Födelsedagsbarnet.
 
Idag fyller min älskling år, så igår var vi ute och firade detta med en femkamp  på Gröna lund. Viktor vann, men vi båda vann första pris i två olika grenar. Han i prickskytte och jag i Jockey-tävling, där man ska rulla boller i hål som gör att en häst springer framåt. Här kommer lite foton från gårdagen.
 
Började dageen i Kungsträdgården med en kaffedrink.
 
Åkte denna karusell! Superkul och läskig. Skulle bara ha varit lite längre!
 
En aav grenarna, banka allt du kan på stubbar!
 
 
Min vinst var ett hästhuvud på pinne, och Viktor vann hatten i prickskyttetävlingen.
 
Ane Brun på Sommarkrysset som spelades in på Gröna Lund. Hon har en grym röst!
 
 
 
 

Veckans Tips: "let food be thy medicine...."

Kategori: -Mina tankar & känslor

Makrillsallad
 
"Let food be thy medicine and medicine be thy food" sa Hippocrates, the Father of Medicine. Vad menade han egentligen med dessa ord?! Jag skulle säga att hans citat kan jämföras med "Du är vad du äter" men samtidigt att man ska använda sig av näringsrik och hälsosam kost för att uppnå välbefinnande.
 
Det skulle gynna oss alla att ta en närmare titt på vad vi äter, särskilt om vi inte mår bra. Genom att ändra ens kost till en kost som passar just din hälsosituation och status. Lider man av inflammationer behöver de behandlas genom att bland annat förbättra hälsan i tarmen, har man svängigt blodsocker behöver de stabiliseras, är humöret ur balans kanske man behöver kontrollera och balansera hormoner i kroppen och tränar man mycket, eller äter lite grönsaker, behöver fler basiskt formande produkter (så som grönsaker) intas.Det finns tusentals olika symptom och sjukdomar och de flesta behandlas inte på samma sätt, så därför behöver man ge kroppen möjlighet att läka och då bland annat genom föda som passar just din kropp.
 
Ibland kan det till och med vara så att man inte behöver öka intaget av nyttig och balanserad föda, man kanske bara behöver minska intaget av onyttig kost med transfetter, besprutad föda, gluten, laktos eller andra produkter som din kropp utsätts för. De kan även vara så att man utsätter sin kropp för förorenad luft, brist på motion, stress eller andra negativt påverkande situationer. Man kanske äter en nyttig och bra kost, men äter produkter med till exempel mycket bekämpningsmedel som just din kropp har svårare för än andra personer.
 
Låter du maten vara din medicin?

 
 

Produkter som kan behöva undvikas

Kategori: -Skadligheter

 
Ofta pratas det om produkter som man bör öka intaget av för att det är näringsrika, har en positiv effekt på kroppen och är en riktig dunderföda. Men här vill jag istället rekommendera en artikel hos Natural News där de berättar om sju produkter som med stor risk är odlade under genmodifieradeformer. Så min åsikt är att om man ska inta dessa produkter är det bäst att kontakta företagen som säljer dem och fråga hur de odlas. Själv kontaktade jag Risenta för att fråga om deras majsmjöl och rismjöl var odlade med GMO. Svaret var Nej, men det var inte heller ekologiskt. Listan på produkterna ser du nedan, men vill du läsa hela artikeln och veta mer hittar du den här.
 
 Soja
Majs
Bomullsfrön
Alfalfa
Papaya
Raps
Sockerbetor
 

De produker jag äter som jag inte vet hur de är odlade är egentligen raps och soja. Jag köper ekologiska sojaprodukter, men det betyder inte, antar jag, att de inte är genmodifierade. Likaså är det med rapsoljan jag använder, inte ofta men det används till stekning ibland. Jag vet faktiskt inte hur varken rapsen eller sojan odlas.
 
Vet du hur rapsen eller sojan du äter odlas? Vet du ett märke som inte inte är GMO odlat?
 

Epic weekend

Kategori: -Livet, exkl hälsa-delen & de andra kategorierna

Haft en riktigt bra helg med kärleken och vänner. I fredags ringde jag Viktor vid fyra och frågade om vi skulle spala minigolf/bangolf vid Golfbaren i Krisineberg. Så där träffades vi efter jobbet. Vi började med lite mat, för mig blev det pulled pork med majschips, salsa, creme fraiche och guacamole. Supergott.Sen började tävlingen! De var jämt ända fram till sista hålet, men sen förlorade jag. Rekommenderar verkligen den golfbnan med mat och dryck. Jag åker förbi golfbaren varje dag på väg till jobbet och har velat gått ditt länge. Så kul att vi äntligen kom dit!
 
Efter det gick vi vidare till Restaurang Piren som ligger i närheten, som jag hittade via Instagram och inte hade varit på tidigare heller. Där skulle vi bara ta en drink, men maten såg så himla god ut så de blev ytterligare en middag. Jag åt supergoa musslor med chorizo. Så himla gott! Önskar att magen varit lite större så att all mat fått plats, och kanske att vi inte ätit den första middagen även om den också var god. Hit kommer jag absolut gå igen!
 
På lördagen var jag hos Pamela på middag med Petra, Lorena, Sara och lilla Holger. Vi åt rdbetor med chevreost till förrätt, sen Biff Rydberg (så himla magiskt gott) och sen blåbär parfait. Vi har roterande schema på vem vi träffas hos, vilket är en jättekul grej och skönt att bli bortskämd med go mat och dryck. Efter middagen blev det utgång för en del av oss. Kul att få dansa igen och träffa alla tjejer!
 
Vad har du gjort i helgen? Nå skoj!
 
 
 
 
 
 
 

Veckans Tips: Myntajuice

Kategori: -Himmelriket med Juicer & Smoothie

 
Igår morse gjorde jag iordning en juice till en vän som jag skulle på middag hos, som en liten present till värdinnan. Jag gjorde en med gurka, lime, selleri och äpplen som jag tror att hon skulle gilla. Dessutom gjorde jag en juice till frukosten till mig och Viktor här hemma, den innehöll äpplen, mynta och spenat och det blev en riktigt fräsch succé. Sötman från äpplen och fräschhetet från myntan. Spenaten smakade inte så mycket utan valde mest den produkten för näringens skull.
 
Mynta är bland annat bra för matsmältningssysteemet eftersom att det ökar utsöndringen av olika matsmältningsenzymer/ämnen. Den mest kända ökningen är den gällande galla, som är viktigt för fettupptaget. Dessutom är det kramphämmande, motverkar gaser och är inflammationshämmande, något som är vanligt i tarmsystemet.
 
Rekommenderar denna blandning om man är ute efter en fräsch juice. Verkligen supergo ny Favorit!
 

Immunförsvaret & detox genom lymfsystemet

Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen

Jag pratar ibland om tekniker här på bloggen och artikeln som är länkat här nämner några av de teknikerna man kan använda för att stödja kroppen från sjukdom till hälsa, för at ge kroppen möjlighet att bli friskare, för att stödja den genom svaghet och stödja den i rätt riktning. De tre första metoderna använder jag själv, men de två sista låter också som bra tekniker/metoder. Läs hela artikeln här om du vill veta mer men i korta drag är det nedan metoder.
 
-Drink plenty of water- vätska för att öka rörligheten och förhindra stagnationer.
-Dry skin brushing- Skrubba kroppen utan vatten med en fiberborste.
-Hydrotherapy- växla mellan kallt och varmt vatten när man duschar, för att öka blodcirkulationen och lymfsystemet.
-Rebounding- Hoppa studsmatta.
-Lymphatic drainage therepy- Vågliknande massage över lymfsystemet och tillhörande körtlar för att öka flödet.
 
Har du använt några av dessa tekniker? Vad tycker du i så fall?