Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Diet efter pH värde

Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen

Alla människor är olika och mår därför olika bra av olika typer av dieter, men dom flesta mår bäst av en diet där man äter produkter som är basiskt-formande mat. När man pratar om en diet efter pH värde så pratar man om slutprodukten av födan. Det är som när man bränner trä, det är askan vi pratar om här. Citrusfrukter till exempel är i sig surt, medans elementen efter nedbrytningen skapar en basisk miljö/slutprodukt/aska. Det är antalet hydrogen atomer som avgör om ämnet är surt eller basiskt. PH betyder "Pressure of hydrogen".


Dom flesta grönsaker och frukter (speciellt citron och vattenmelon) har en basisk slutprodukt, men också hirs, grodda bönor, keso och bovete har en basisk slutprodukt, för att nämna några. Medans kött, socker, kaffe, mjöl, mjölk, fisk och även produkter som är processade är surt-formande i kroppen. 70% av dieten bör vara basiskt formande. Några av dom produkterna som är neutrala är brunt ris, mandlar, honung, torra bönor, tofu mm. Jag har inte här gått in på om det är svagt eller starkt basiskt/surt, men vill poängtera att det varierar.   


Kroppens vävnader och blod är en aning basiskt, och det är en anledning till att maten vi äter inte får ändra denna nivå av pH värdet i kroppen. Surt pH värde är skadligt för hälsan om pH värdet är för lågt för länge.

 

Jag ska inte gå in just nu på hur surt pH kan skada kroppen, men det är bara att hålla ut, när jag är tillbaka från familje-besöket ska jag skriva ett längre inlägg om detta.

 

Önskar dig en Glad Påsk.

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: