Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Fänkåls juice med bland annat broccoli

Kategori: -Himmelriket med Juicer & Smoothie

Hej hej,

Idag gjorde jag nya juicer och ville prova några nya grönsaker, fänkål och broccoli. Men också med rödbetor, morötter, ingefära och selleri. Jag har skrivit om fyra sista grönsakerna tidigare som du kan läsa om under kategorin "Juicer & Smoothie".

Jag använde en fänkål och smaken blev enorm, riktigt mumsigt och smakrik. Rödbetan som vanligtvis brukar smaka ganska mycket kände man inte alls smaken av lika mycket. Fänkål har en lugnande effekt på matsmältningssystemet och minskar därför gaser och uppblåshet. Det  är rikt på vitamin B och vitamin C,samt mineraleerna kalcium, kobolt, krom, järn, magnesium, fosfor, kalium, selen och zink.

Broccoli är bra för högt blodtryck, förstoppning och leverproblem. Det är rikt på vitamin B, vitamin C, betakaroten och folinsyra. Dom mineraler som är rika i broccoli är kalcium, järn, fosfor, kalium och svavel.

Har du något förslag på någon god grönsak man kan göra juice av?? Och vilken grönsaksjuice är din favorit??
Kommentarer


Kommentera inlägget här: