Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Levern och att få ut gifterna ur kroppen

Kategori: -Detox/Rening

Levern är ett organ med många funktioner bland annat: lagrar, och i vissa fall omvandlar, proteiner, mineraler och fettlösliga vitaminer och glykogen som är nedbryten kolhydret. Levern renar även blodet på gifter samt producerar galla som bland annat behövs för nedbrytningen av fett, men gallan användas också för att få ut dom gifter som levern har fångat upp. Visst funkerar dessa funktioner för det mesta utan detox, men om det är alldeles för mycket gifter i kroppen behövs en riktig "storstädning" i kroppen.

Kroppen kan behöva hjälp med att få ut gifterna vid en detox/fastning, som lämna kroppen via huden, andningen, urinet eller avföring.  Genom olika tekniker kan man hjälpa kroppen med att få ut gifterna från cellerna, lympsystemet, blodet, levern, njurarna eller tarmarna.

Ett sätt är lavemang/tarmsköljning, man kan använda enbast vatten, eller vatten med kaffe, vatten med aloe vera, vatten med kamomille, vatten med linfröolja m fl. jag har ingen egen erfarenhet av denna teknik, men har hört att den är mycket bra och med bra effekt. Dom olika typerna av tarmsköljning används vid olika toxin grader, beroende på vart i kroppen gifterna sitter.

Torrborstning är en annan teknik du kan använda för att få ut gifterna, genom huden. Då använder man en fiberborste och skrubbar kroppen med för att få igång cirkulationen i blodet och lympsystemet, men också för att få bort de övre lagret av huden som kan innehålla gifter och döda hudceller. Använd inte denna metod om du  har förstoppning, på smärtsamma husåkommor eller sår. Dra alla draggen med borsten mot hjärtat.

Varm/Kall-dusch är när du först duschar varmt, för att sen slå om vattnat till kallt. När du känner att hela du är kall, 30 sek senare, slår du sen om till varm igen. Sen håller du på så, så att du får en kall och en varm dusch tre gånger och slutar med en kall dusch. Varm duschen får blodet att transporteras till ytan för att svalka, när du sen slår om till kallt, drar sig blodet mot mitten av kroppen för att se till så att rätt temperatur behålls runt organen.

Långa promenader (ej hård träning) skapar rörelse i blodomloppet vilket alltid är hälsosamt, varesig du kör en detox eller ej.

Magnesium sulfat bad, även kallad Epsom Salt, är ett ämne som drar till sig gifter och syrliga (pH) ämnen som finns i kroppen. Detta kan vara väldigt lugnande för kroppen och sinnet också.

De var allt för detta inlägg, men senare kommer lite foton och uppdate gällande min övergång från detox till juicefasta.

xxx


Kommentarer


Kommentera inlägget här: