Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Rubbningar i immunförsvaret

Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen

Här kommer några exempel med kortare förklaringar om problemen som kan skapas på grund av rubbningarna i immunförsvaret.

Vid allergier skapar kroppens B-celler antikroppar som attakerar mat som vi äter, kroppen tror alltså att tex nötter är en inkräktare som måste förstöras och allergiska reaktioner inträffar. Det kan också vara så att kroppens immunförsvar /antikroppar attakerar bra och naturliga ämnen i kroppen, så som leder, muskler och vävnad för att immunförsvaret ser detta som en inkräktare även om detta inte är fallet. Detta kallas autoimmuna sjukdomar och det kan vara sjukdomar så som glutenintolerant, diabetes typ 1, Multipel skleros (MS), vitiligo mm. (Alla har en del av autoimmunitet, men det är inte på alla som det syns i en sjukdom). Autoimmunasjukdomar skapas antingen för att försvaret inte reagerar alls eller för att det överreagerar. En allergi är när kroppen överreagerar och producerar hormon så som histamin, kinins (eng ord, skyddar mot vävnads skador), prostaglandin (PGs), leukotriener mfl, som skapar allergi symptom så som snuva, rinnande ögon, andningssvårigheter och hudutslag. Något så enkelt som stress kan leda till utsöndringen av histamin som kan leda till allergi symptom. Om för mycket histamin utsöndras är det ofta ett tecken på uttorkning och även ett tecken på för mycket gifter i kroppen. Sen varierar problemen på vilken typ av allergi personen lider av. 

Vaccinationer påverkar också immunförsvaret eftersom att det gör så att det överreagerar och systemet är inte designat att reagera på dessa koncentrerade ämnen. Men det sägs också att det är OK (inte skadligt) att ta vaccin eftersom att substansen liknar de ämne som det ska skyddas mot, men det är inte aktivt och ska därför inte leda till någon infektion/skada. Det är här många har olika åsikter om det är skadligt eller ej. Själv tror jag inte på vaccin, av den anledningen att det inte är naturligt.

Cancer är något som kroppens immunförsvar också ska skydda kroppen från, detta eftersom att cellförändringar kan leda till tumörer och detta anses vara antigen. "Antigener" är ett samlingsord för främmande ämne som befinner sig kroppen och som immunförsvaret skyddar mot. Cellförändringar är normala, men dom måste också förstöras innan tumörer bildas av immunförsvaret. Forskning kring cancer är ett stort fokus och forskarna försöker hitta sätt att skapa antikroppar som attakerar cancerceller, förstå vad det är som påverkar dom cancer-antikroppar som redan finns i kroppen och om dom inte fungerar som dom borde. Läs boken "A cancer Therapy" av Max Gerson om du vill veta mer om cancer. Boken handlar om varför cellförändringar sker och hur man ska kunna minska risken. Mycket bra bok med mycket information. En ledtråd i boken är protein!

Det finns sjukdomar som skapas för att man ärvt problemet, det finns även dom sjukdomar av immunförsvaret som skapas efter födseln. Det kan bero på brister på nutritioner, trauma, stress, infektioner eller läkemedel som påverkar immunförsvaret. Den vanligaste av dessa sjukdomar är HIV.

Stress, antibiotika, alkohol, rökning, depressioner och oro påverkar också immunförsvaret. Så dessa bör alltså undervikas för att stödja immunförsvaret. Snart kommer ett nytt inlägg om hur man stödjer kroppens fantastiska immunförsvar.

xxx

Kommentarer


Kommentera inlägget här: