Efter påskbesöket hos svärmor fick jag med mig ett recept på lågkolhydratsbröd, efter att ha ätit brödet hela påsk. Och betyget är verkligen 5 utav 5. Så himla gott!! Så idag har jag själv provat att laga brödet här hemma. Första brödbakningen i hela mitt liv kan jag stolt berätta. Om man inte räknar med mandelmjöl-&-ägg-i-micron-bröd på två minuter eller misslyckade naan-bröd från Indien.
Recpetet var jag tvungen att ändra från gram till dl eftersom att jag inte har någon köksvåg, men här är det receptet som jag använde.
8 st ägg
2 dl cream fraiche
6 msk kallpressad oliv olja
2 msk bakpulver
1,5 dl linfrön
1,6 dl havrekli
1,5 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
Salt (som jag glömde)
*Sätt ugnen på 180 grader.
*Blanda först dom "blöta" ingredienserna, blanda sen ner dom torra. Konsistensen ska bli som en tjock gröt. Häll i mer havrerkli eller nötter om smeten är för vattnig.
*Lägg bakplåtspapper i en brödform (30x12 cm), häll i smeten och grädda i ugnens nedre del i 65 minuter.
*Låt brödet svallna, ät direkt, spara i en påse eller frys in.
*Nötter kan bytas mot andra nötter, eller så kan man blanda ner olika typer av kryddor för annan smak- kummin eller örtkryddor tex.
Bloggadress: http://lagerstedt.wordpress.com/