Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Homestay i Alleppey

Kategori: -Underbara Resor (Marocko, Indien, UK mfl)

Den 1 januari anlände vi i The Backwater som området kallas för. Det är kanaler och sjöar som är byggda för att risfälten ska få vatten. Under tidens gång har människorna börja bygga hus på dessa öar. Vi fick åka båt-taxi över till familjen vi skulle bo oss.
 

När vi kom fram till familjen vi skulle bo hos fick vi lunch och masala chai, och tillfälle att lära känna familjen. Familjen bestod av en pappa, en mamma och deras son. Pappans syskon bodde i tre hus som låg brevid och där bodde våra andra resekompissar. Vi gick en två timmar tur runt ön med en båt/kanotresa tillbaka till huset. Middagen serverades och maten var verkligen fantastisk. Jag hade inte ätit kött på hela resan (förutom fisk) men till middag blev det kyckling och jag kände inte att jag ville säga nej till familjen. Anledningen till att jag valde bort kött var för att jag var orolig för att bli sjuk- Delhi Belly men jag kände att familjen inte skulle servera dålig kyckling. Och den var verkligen jätte god. All mat som serverades var fantastisk. En chutney som serverades var med mango, chili, ingefära, senapsfrön och kokosmjölk. Jag skulle kunna äta bara denna chutney så god som den var.
 
 
 
Taxi till homestay.
 
 
 
Risfält
 
 
 
Pappan i familjen.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: