Vi hade ju besök av vänner, som ska öppna äppelmusteri, för några veckor sen. Med sig hade dom 3 påsar med äpplen från sina träd. Så nu har jag haft en period med äpplen i maten
Nedan finns recept på samtliga, med foton. Men det utan foto är smörgås med tjockt lager dijonsenap, entrecote (/skinka funkar också) och skivat äpple. Magiskt gott som jag uppfann en kväll i Brighton när jag inte hade något att äta i kylen! Sen har jag gjort det "vanliga" också; äppelmos, serverat med musli & yogurt på morgonen och klyftat för att sen frysa in för senare tillfälle.
Vad gör ni med era äpplen, några tips!?
Äppelplättar/Äppelomelett
3 ägg
3 rivna äpplen
Blanda
Stek i smör på låg värme
Servera med bär, yogurt och/eller nötter
Äppelchips.
Skiva tunt
Krydda med kanel
In i ugnen på 75grader i 3 timmar ungefär
Äppeltzaziki
Riv 10 cm gurka
Rov 2-3 äpplen
Pressa 2 klyftor vitlök
Blanda ner i cream fraish
Salt & peppar
Äppelcoleslaw
Riv 2 äpplen
Riv en morot (enl bilden ser det ut som om jag missade detta, men minns inte).
1-2 msk dijonsenap
Yogurt
Salt & peppar
Detta är pepparrot- och äppelbakad lax, men det kommer i ett lite längre inlägg om några dagar. Så håll utkik! Det blev super gott med sötman från frukten och stinget från pepparroten.
Bloggadress: http://lyckoland.blogg.se/