Hur pH-värdet kan skada kroppen
Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen
Jag skrev ett inlägg för några dagar sen om pH värdet och hur en diet efter pH ser ut. Jag berättade att en diet med för höga halter surt skapande pH i kroppen kan skada. Och det är i detta inlägg jag vill berätta mer. Kolla in det tidigare inlägget här--> X.
Protein, kolhydrater och fett bildar syra när det bryts ner, och det är sen natrium, kalcium, kalium och magnessium som neutraliserar syrorna. Dessa syror måste neutraliseras innan dom kan elimineras från kroppen. Dessa elektrolyter är basiska och nivån sjunker när dom neutraliserar syrorna, och av den anledningen är det viktigt att vi får i oss dessa elektrolyter dagligen.
Magsaft har ett pH på 1.5, saliv har 7.1, blod 7.4 och bukspottkörtelsaft har ett pH på 8.8. Om blodet har ett surt pH leder det till att hjärtat slappnar och hjärtslagen minskar, medans om pH värdet är för basiskt leder det till att hjärtat drarsamman och hjärtslagen minskar. Som du ser är det därför viktigt att vi har det perfekta pH värdet.
Dom ämnen som är syrebildande är svavel, klor, jod och fosfor. Medans mat som är basiskt formande är natrium, kalium, kalcium, magnesium och järn. Man kan sen titta på dom enskilda ämnena för att se på vilket sett dom är bra för kroppen. Kolla under mineraler-kategorin för att läsa mer om fosfor, jod, kalium, järn, kalcium, natrium och svavel. Klor är en av mineralerna som jag inte tidigare skrivit om tidigare i ett inlägg och klor är en del av magsaft och saltsyror som skapas i kroppen. Det jobbar också tillsammans med natrium och kalium för en balanserad vätskebalans. All föda innehåller både basiskt-formande och syre-formande element, men det är mängden av dom som avgör om det är en basisk- eller syre-formande föda. Och det är sen mängden av dessa ämnen som avgör om kroppen har ett surt eller basiskt pH värdet.
Kalium aktiverar oxidering i kroppen, medans natrium hindrar oxidering i kroppen. Det är av den anledningen som i därför bör äta mer kalium än natrium. Kalcium och natrium hämmar tillväxten av TBC bakterier, medans magnesium och kalium aktiverar tillväxten av bakterierna. En diet av mycket kött och kolhydrater, men inga frukter eller grönsaker kan leda till acidos (syraförgiftning) som innebär att pH värdet är under 7.35, om det istället överstiger 7.45 heter tillståndet alkalos och då är pH värdet alldeles för basiskt. Acidos kan leda till försvagning av det centrala nervsystemet och ett tecken är snabb andning. Magsår och sura uppstötningar är också tecken på att pH värdet är lägre än vad det borde vara. Andra symptom och sjukdomar som är ett tecken på surhet i kroppen är gallsten, tarmbesvär, candida (svamp), övervikt och dålig syn.
Lågt pH leder till inflammationer, ökad nivå av gifter som koagulerar och irritation i kroppen. Det skadar blodet som flödar runt i vår kropp som i sin tur skadar vävnaden i kroppen vilket leder till sjukdomar som försämrar tillståndet i kroppen. Kroppen jobbar därför hårdare för att eliminera skadliga ämnen i kroppen. En diet med basiskt formade produkter skapar en perfekt biokemi i kroppen och det är därför den typ av föda som vi ska äta.
Bloggadress: http://rhulth.wordpress.com