Lagade en av mina favoriter igen till middag: Tabboli med lins- & rotfruktsbiffar. Receptet på biffarna hittar du
här. Dom är verkligen jätte goda och saftiga. Sist jag gjorde dessa gjorde jag en hel del så att jag kunde frysa in för senare tillfälla. Så denna gång kunde jag plocka ut färdiglagade ur frysen och steka på i stekpannan på medelvärme.
1 cm chili
1/2 st citron
3-4 msk linfröolja
chilipulver (om man vill)
1-2 tsk kanel
*Följ receptet av biffarna och gör tabboulin medan du steker biffarna. Men denna sallad funkar också fint till en stekt köttbit eller fiskbit om du vill äta ett mer proteinrikt mål.
*Hacka persiljan, tomaten och chilin i småbitar.
*Pressa ut citronsaften över salladen
*Häll över oljan
*Krydda med salt, peppar, kanel och chilipulver
*Voila, min favorit på din tallrik!
Så, hur kan tabboli påverka hälsan. För det första innehåller tabboulin en stor mängd järn tack vare persiljan som är basingrediensen. Och för att järn ska upptas på bästa sätt bör C-vitamin också finnas med i rätten, och som tur är så är citron rik på just denna vitamin. Så genom att äta persiljan (järn) tillsammans med citron (C-vitamin) förbättras upptaget av järnet. Detta kan allså vara en bra måltid för dom personer med till exempel anemi, eftersom att järn är viktigt för produktionen av nytt blod.
Bloggadress: http://www.fight4fit.se