Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Rödbetsbourguignon- Recept och egenskaper

Kategori: -Recept & mums på min tallrik

 
 
Kom över receptet från boken "Green Ktichen Stories Läckra vegetariska vardagsrecept" som jag lagade med vissa justeringar. Här ser du receptet med mina justeringar. Så himla gott och så nyttigt och näringsrikt. Längre ner kan ni läsa om positiva egenskaper med denna måltid.
 
4 portioner rödbetsbourguignon 
2 msk kallpressad olivolja
1 hackad gul lök
4 finhackade vitlöksklyftor
2 stora små rödbetor, i små bitar.
2 stora morötter, i små bitar.
3 lagerblad
2 tsk torkad timjan
5 st steklökar
4 msk tomatpuré
1 tsk chilipulver
3 dl rödvin
2 grönsaksbuljongtärningar + 7 dl vatten
2 skivade portabellosvampar
10 skogschampinioner
Salt & peppar
 
Serveras med kokt potatis.
 
*Skala och koka potatisen så att den är klar om 40-50 min.
 
*Hacka upp gullöken, steklök morötter och rödbetor i lagomstora bitar, svamparna i stora delar, steklöken i halvor och skala vitlöken och krossa.
 
*Hetta upp olivoljan i en gryta och stek gul lök och vitlök mjukt. Lägg i rödbetor, morötter, lagerblad, timjan och salt, peppar och stek några minuter.
 
*Rör ned tomatpuré, vin och grönsaksbuljong, sjud i 20 minuter.
 
*Stek svamp gyllenbruna i olivolja, salt och peppar i en separat stekpanna, blanda sen ner i grytan och låt sjuda ytterligare 10-20 min tills rotfrukterna är mjuka nog för din smak.
 
*Servera och Njut med kokta potatisar.
 
Hur skulle denna måltid kunna påverka hälsa?
 
De ingredienserna som kan vara negativa och skadliga är väl egentligen rödvin, buljong och tomatpurén men de två sistnämnda kan man hitta ekologiska och utan kemiska produkter och onödiga ämnen. Vin kan man köpa ekologiskt vilket kan göra denna måltid ännu bätttre, men vin i för stora mängder kan vara skadligt. Skulle jag laga denna måltid under en detox skulle jag ta bort vinet, byta tomatpurén till tomater och använda fler och mer kryddor istället för buljongen. De skulle göra denna måltid till en detoxmåltid!
 
De mest näringsrika i denna måltid skulle jag säga är rödbetorna och de olika lökarna. Visserligen kan vattenlösliga vitaminer lösas upp från råvarorna, men eftersom man man inte häller av vattnet påverkar det inte mycket. Men sen finns de en del näringsämnen som försvagas och förlorar sin verkan i värme. Men lycopenhalten i tomater stiger istället när de värms upp. De olika lökarna innehåller en hel del svavel som är en viktig beståndsdel för aminosyror och proteiner samt är orsaken till att de har de antibakteriella egenskaperna. De är av den anledningen fantastiskt att äta lökar för att bibehålla hälsosam tarmfloran. Rödbetorna är otroligt rika på antioxidanter, renar lever och tarmar eftersom att den är så otroligt rik på fibrer. Rödbetor är också oerhört rika på folsyra som är viktigt för bland annat bildningen av röda blodkroppar, järn för transporten av syre i blodet och magnesium för enzymproduktion/aktiveringen.
 
Är denna måltid kanske ett mål för dig??
 

Grädjetårar

Kategori: -Pluggdagar

 
I söndags fick jag efter mycket tålamod betyget för min tenta; Godkänd. Jag blev så fruktansvärt glad att jag trodde jag skulle explodera. Jag grät några tårar och hoppade av glädje. Jag har pluggat i flera år och tänk att jag äntligen är klar med min utbildning.
Jag har numera Diploma in Natural Nutrition. Check!
 
Nu behöver och vill jag lägga energi på och ta mig en riktig funderar på vad jag nu vill göra med min utbildning och med livet. Vill jag anställas, vill jag starta eget, vill jag arbeta med företag eller privatpersonor, är det något speciell inriktning jag vill fokusera på?! Viktiga frågor som behöver svar. Men nu ska jag i alla fall njuta av sommaren, lugnet och värmen.
Ärligt talat blir jag lite stressad av att vara utbildad och klar, att plugga har ju vart en del av livet i några år och nu är det över. Nu kan jag behöva ställa om för nya rutiner. Nervös, men så spännande så klart. Hoppas chocken lägger sig om några dagar! =)
 
Äntligen!

5 anledningar att dricka citronvatten

Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss

 
 
Vi alla har hört talas om det, och en del av oss dricker det också, det handlar om morgonens citronvatten. En fräsch start på dagen med vattnet som återfuktar och får i alla fall mig att piggna till. Det där med piggna till beror mest på vattnet tror jag, och jag börjar morgonen med ett glas vatten som har stått och väntat över natten.
 
Men varför är det egentligen så poppis med att börja dagen med ett glas citronvatten. Här följer fem anledningar:
 
1. Matsmältning. Denna dryck sätter igång matsmältningenssystemet och stimulerar tarmrörelsen. Ett fungerande matsmältningssystem är ytterst viktigt för en frisk kropp, så citronvatten kan vara det första steget för en frisk kropp. 
 
2. Detox. Stödjer levern i sin reningsprocess och främjar leverns produktion av galla som behövs för fettupptaget och eliminerar av toxiner. Vad det gäller immunförsvaret så innehåller citronen C-vitamin som hjälper oss mot förkylningar och som är en antioxidant mot fria radikaler. Citron är också urindrivande vilket gör att kroppen oftare eliminerar biprodukter och toxiner via urin. 
 
3. Stödjer immunförsvaret. Lymfsystemet som är en del av immunförsvaret stöds, vilket är ett viktigt system för att försvara kroppen mot ovälkomnande partiklar och toxiner. Vätska låter oss minska risken för uttorkning, som skulle göra lymfsystemet trögare.
 
4. Balanserar pH-värdet. Citronvatten skyddar mot lågt och surt pH i kroppen, eftersom att det är basisktformande i kroppen. Så äter man en kost med mycket socker och kött är det en bra idé att dricka citronvatten varje morgon. Frukt och grönsaker är också viktiga för att bibehålla ett balanserat pH värde.
 
5. Befrämjar klar hud. Tack vare vitamin C och kopplingen till rening är citronvatten en dryck som skapar en finare och fräschare hy. Det kan användas externt direkt på huden också.
 
Dricker du citronvatten?

Ett problem, flera orsaker

Kategori: -Mina tankar & känslor

 
Hej Hej,

Jag har flera gånger nämnt att man behöver hitta roten till sina sjukdomar och symptom för att man ska kunna ”heala/bota” sina tillstånd. Egentligen får man inte använda ordet ”bota” när man pratar om alternativa behandlingsmetoder eftersom att det inte finns något bevis på att en vis typ av föda eller ett tillskott kan bota en sjukdom, men det får man säga om kemiska mediciner som läkemedelsbolagen tjäna sina pengar på.

En avstickare med personlig åsikt; grejen är att man inte kan ta patent på en typ av föda, därför kan man inte tjäna pengar på denna typ av föda, vilket leder till att inga pengar läggs på forskning för att bevisa/motbevisa, rättvis forskning. Tex att alger är bra mot x-symptomet. Min personliga åsikt.

Hur som helst så behöver man hitta roten till just sitt problem, och det är här svårigheterna kan börja. Det kan ha med miljön du lever i att göra, mental eller fysisk hälsa, genetiken, vätskebrist, stress eller det jag jobbar allra mest med; kost och näring. Det kan ha med överskott eller brist på vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika, antioxidanter eller energirik föda att göra och brist/överskott är en vanlig orsak till att sjukdom utvecklas. Om någon av eller fler av dessa punkter är ur balans skapas en obalans i kroppen på ett eller annat sätt, vilket sen kan leda till andra problem.

Oftast och vanligast är det flera av ovan punkter som är ur balans för att ett symtom eller en sjukdom ska uppkomma. Då kan man ofta tycka att man får en sjukdom för att man ärvt sjukdomen och att det inte är ens "eget fel", men jag tror att genetiken visar vad som kan uppkomma, men det uppkommer endast när man inte stödjer kroppens naturliga och friska funktioner och istället lever ohälsosamt. Om man lider av forstoppning kan det bero näringsbrist, uttorkning, fiberbrist och stress, medan depressioner kan bero på näringsbrist, stress, obalanserad livsstilförhållanden och obalans i endokrinsystemet eftersom att fetter i kroppen inte kan nyttjas fullt ut. Det är oftast aldrig endast en orsak till ett hälsoproblemen man har.

Hos Natural News can ni läsa om hur näringsbrist leder till sjukdomar, där rekommenderar de också boken "Putting It All Together: The New Orthomolecular Nutrition" av Dr. Abram Hoffer, M.D., Ph.D. och Morton Walker, D.P.M. som jag tycker låter jätte intressant.


Har du någon sjukdom som du funderat på varför den uppkommit, vilka tror du är orsakerna i så fall? Har du förslag eller önskemål på sjukdom du vill att jag skriver om?


Må Väl

Välbefinnaren

 

facebook.com/valbefinnaren

Kategori: -TV/Böcker/Tidning/Föreläsningar

 
 
Nu kan ni också följa mig på facebook och min nya sida Välbefinnaren. Jag kommer mesterdels länka till bloggen och dessutom är mitt twitterkonto kopplat till sidan och instragramfoton vill jag också att de komma upp med automatik men har inte listat ut hur ännu. Någon som vet hur?! Dessutom kommer jag länka till andra bloggare och artikler som jag gillar och tycker att andra också borde läsa.
 
Så sök på Välbefinnaren för att hitta mig på Facebook. Hoppas du gillar sidan.
 
Har du tips på förbättringar eller önskemål är de välkomna.
 
Må Väl
Välbefinnaren

Prat om "Dieter"

Kategori: -Mina tankar & känslor

Hej hej,

Jag har funderat på det här med om hur det är att leva upp till krav och orimligheter samt dieter. Det handlar om att få ångest av att äta fett, socker, kolhydrater eller för lite grönsaker, det handlar om att skämmas när man inte går på gymmet flera gånger i veckan, det handlar om att vågen visar 10 kg för mycket eller att röka. Varför skämmas när man inte ser ut som man tror att man ska se ut eller lever på ett visst sätt för att tidningarna berättar det för oss? Jag lästa inlägget av Mia Skärring på Aftonbladet.se om just dessa krav och jag gillar kraften i hennes ord, så sanna. Läs inlägget om du inte redan gjort det. 

Nu har jag haft några fullspäckade veckor med tentaskrivning, New York resa, besök från Brighton och födelsedagsfirande, och veckorna har verkligen varit fulla av onyttigheter. Eftersom att jag inte varit hemma så mycket har det blivit mer restaurangbesök, pizza i New York och mormors grönsaksfria kost, som gör att man säkerligen får brist av vitaminer och mineraler. Jag får inte ångest, jag känner bara att kroppen och knoppen saknar lite näring, kroppen känner att den saknar någonting. Jag har tyvärr ingen åsikt om hur lätt det är att falla för dieter på grund av att man vill gå ner i vikt, eftersom att jag inte vill/behöver gå ner i vikt. Jag må ha kunskap om olika alternativ för viktnedgång, men det är inget jag personligen kämpar med.

Detta inlägg handlar ju om dieter och jag vill egentligen med detta inlägg prata om att alla är olika och därför fungerar inte en diet för alla människor, samtidigt som man behöver lyssna på sin kropp när man gör kostförändringar. Man behöver hitta det som passar en sig, antingen genom att testa sig fram eller lära sig mer om hur man hittar roten till sina sjukdomstillstånd. Det är alltså hälsosam kosthållning för just din kropp som är målet för att uppnå välbefinnande. MEN samtidigt lyssna på sin kropp. Jag snackar inte skit här om någon diet, alla dieter är bra (för någon), men jag tycker inte man ska stressa så mycket eller må dåligt om det skulle vara så att man inte följer en diet till punkt och prickar. De flesta dieter funkar perfekt för en eller flera kroppar, skulle jag säga, men det betyder inte att den typen av mat fungerar för alla. En person mår kanonbra av kokoskaffe och ost till frukost, en annan mår bäst med gröt och bär till frukost, medan en tredje kanske mår dåligt av frukt eller tex gluten. På samma sätt som att en del är korta eller långa, spinkiga eller kraftiga, har tunt eller tjockt hår, alla är olika.

Håller på att slipar på ett inlägg om hur en sjukdom/ett tillstånd kan ha flera olika orsaker till att det utvecklades, som jag tycker du ska hålla utkik efter.

Må Väl

Välbefinnaren

Veckans Tips: Juice vs Smoothie

Kategori: -Himmelriket med Juicer & Smoothie

 
 
Är smoothie eller juice det bästa alternativet för välbefinnandet och hälsan? 
 
De är båda oerhört näringrika och näringsgivande, så därför är både smoothies och juicer bra för hälsan. Men jag tror att det är vanligare att man använder grönsaker i juicer än i smoothies eftersom att grönsaker så som rödbetor och broccoli är för hårda för att stoppa ner hela i mixern. Men hackar man upp dessa hårda grönsaker kan man använda även dessa i en smoothie. Spenat å andra sidan använder jag mer i smoothies än i juicer eftersom att det inte blir mycket juice av spenat (inte med min juicecentrifug i alla fall).
 
I smoothie kan man ha alla typer av frukter, även mango och banan som man inte kan göra juice på. Man kan  också använda yogurt, nötmjölk (mandel- och cashewmjölk är min favorit), ägg, frön, nötter, spirulina och vetegräs för att få i sig lite annat smått och gott för hälsan.
 
Vad det gäller fiber i smoothies är dessa oerhört viktiga för tarmrörelsen och reningen av kroppen eftersom det för ut toxiner med avföringen, istället för att låta toxiner absorberas igen. Juicer innehåller inga fibrer så de är inte speciellt renande för tarmen, men eftersom att det är näringsrika har de en renande effekt på koppen. Men eftersom att juicer inte innehåller några fibrer ger det istället matsmältningssystemet mindra arbete och mer vila- den befrias från bördan av att smälta fast föda helt enkelt.
 
Man säger att grönsaker har en renande effekt på kroppen, medan frukter är näringsgivande och ger energi. Så man bör lägga fokus på frukt eller grönsaker beroende på vad man vill få ut av födan med dricker i form av juice eller smoothie.
 
Föredrar du juice eller smoothies, och varför?
 
Må Väl
Välbefinnaren.

 
 

Mikroskopisk Magkänsla

Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen

 
Hur ofta går du på toaletten? Ibland går jag flera gånger per dag, ibland en, ibland varannan dag. Det här med förstoppning är ett intressant ämne eftersom eliminering måste ske för att det inte ska bli skadligt för kroppen - Skiten måste ut helt enkelt!

Vad som egentligen är "normalt" beroende på kropp och kost, men bäst är toabesök några gånger per dag, skulle jag säga. Man vill ha rörelse, på samma sätt som man äter regelbundet, bör man gå på toaletten regelbundet, utan att låta det stockas upp i tarmen.

De finns en rad olika anledningar till att man lider av förstoppning, men jag tror att det vanligaste är uttorkning och/eller obalans i tarmfloran. Förstoppning varken känns bra eller är hälsosamt för kroppen eftersom det kan leda till andra hälsoproblem. Bland annat kan förstoppning leda till inflammationer, i bland annat tarmen, som oftast är startskottet för autoimmuna sjukdomar, så som reumatism. Det kan också leda till att ämnen som egentligen skulle elimineras absorberas av kroppen igen, eftersom att avföringen stannar i tarmen för länge.

Man kan vara så uttorkad att kroppen absorberar så mycket vätska som är möjligt och därför minskar rörelsen. Brist på rörelse i tarmen kan också bero på lågt intag av fiber. Sköldkörtlarna är, med hjälp av hormoner, också med på regleringen av tarmrörelse. Att äta gluten eller ha ett överskott av järn kan också leda till detta oftast obehagliga tillstånd. Äter man gluten, eller annan svårsmält mat, kan det leda till förstoppning eftersom kroppen har svårigheter att smälta maten, vilket leder till trög tarm. Även brist på vitaminet inositol, som är viktig för fettemulgeringen (bindandet och transporten av fetter), kan också leda till förstoppning.

Man har nu forskningsresultat som visar på att probiotika också verkar ha förmåga att minska matens negativa inverkan på balansen i kroppen, troligtvis eftersom tarmfloran känner av vad som är OK eller ej i kroppen och därför reglerar absorbtionen av vissa produkter/ämnen. Bakterierna underlättar dessutom till nedbrytning/matsmältning av föda .

Som jag nämde ovan, är en annan vanlig orsak till trög mage, att tarmfloran är ur balans. Obalans av tarmfloran och fiber är starkt kopplade till varandra, eftersom fiber i kosten ger de goda bakterierna föda - fiber ger bakterierna liv. Detta är oerhört viktigt eftersom tarmfloran är vår första försvarsmekanism i immunförsvaret. Tarmfloran benämns ”probiotika” och betyder för liv”, medan antibiotika betyder mot liv” - antibiotika kan alltså ses vara mot livet i tarmfloran - både goda och dåliga bakterier. Är man trög i magen och därmed har en trolig obalans i tarmfloran, bör man stödja tarmfloran och då, på det hela taget, hela kroppen.

Vad som kan rekommenderas är bland annat att öka intaget av vätska (vatten), tillskott av probiotika, minska intaget av svårsmält mat (t ex rött kött, gluten, mycket stärkelser, mejeri samt stekt eller friterad mat) och öka intaget av fibrer för att stödja tarmfloran. Jag hittade dessutom en hemsida på nätet, med inforrmation om just tarmflora, som jag rekommenderar. Kolla in godamagbakterier.se/ för information om bland annat förstoppning och probiotika. Obalans i tarmfloran kan också leda till diarré, s k ”turistmage”, IBS (Irritable Bowl Syndrome), urinvägsbesvär m fl problem som du kan läsa mer om på hemsidan.

Må Väl,

Välbefinnaren

Juicelåda, med nässlor, från Årstiderna

Kategori: -Kost/De vi stoppar i oss

 
När jag fyllde år förra helgen fick jag av några vänner en prenumeration på juicelåda varannan vecka fyra gånger från Årstiderna. Idag kom första juicelådan och den innehöll tre recept samt ingredienserna för att göra varje juice två gånger. Det stämde nästan, nässlorna räckte bara till en gång. Men tur är väl att jag kan gå utanför dörren och plocka ytterligare 200 gram, helt gratis.
 
Jag testade igår göra två av de tre recepten och här kommer recepten från Årstiderns som Juicemästaren (Årstidernas ord) Mads Bo skapat. Efter att ha smakat de två juicerna håller jag med om "juicemästare".
 
 
 Fresh´n Bitter
1 grapefrukt utan skal
1 citron utan skal
1/2 fänkål
1/2 zucchini
 
Fresh`n Bitter ska enligt receptskrivaren påminna om champagne och det skapades en lång diskussion här hemma om hur champagne verkligen smakar och likheterna med juicen. Det finns likheter och vi gillade denna mest för att det var en "punch in the face", en surprise av smaker helt enkelt, udda smaker. Rekommenderas!
 
 
 Nässelsaft
1/2 gurka
200 gram nässlor
4 st äpplen
1/2 citron med skal
 
Det var idag första gången jag provade juice med nässlor och jag gillar det jättemycket, jag sa till kärleken att nu blir det till att plocka nässlor när vi gör juicer i fortsättningen. Denna var också jättegod och man känner hur nyttig man är med alla näringsämnen från nässlorna. Det är mindre kraft i denna om man gämför med den tidigare. Men fortfarande jätte smakrik, men denna är mer mjuk i smakerna. Rekommenderas också.
 
 
 
Nässlor är de där "ogräset" som man bara vill bli av med och som man får klåda av. Men det är mer, nässlor är också oerhört näringsrika, framför allt på järn, klorofyll, fosfor, mangan, A-vitamin, zink och magnesium. Allra näringsrikast är det när de är ynga och nyligen börjat växa. Därför är det rekommenderat att plocka nässlor tidigt under våren, plockas det senare kan nässlorna också bli smaklösa enligt min egen uppfattning. Nässlor tros ha förmågan att bibehålla och stödja friska tarmar, är inflammationshämmande samt kan rena blodet och rena kroppen, bland annat från tungmetaller, tack vare den stora mängden klorofyll. och antioxidanter.
 
Så varför inte ta på sig trädgårdhandskarna, ta med en sax och gå ut och leta efter unga brännässlor för att göra juice av? Har du provat nässeljuice tidigare? Tips på andra kombinationer av juicer med nässlor?

Veckans Tips: Visste du detta om C-vitamin

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande


 
Visste ni att i djurens kropp kan C-vitamin skapas och tio gånger mer skapas under stress eftersom att det skyddar mot fria radikaler, något som en människokropp inte kan göra. Därför behöver vi människor öka intaget av C-vitaminer under stress för att minska risken av oxidering av fria radikaler. Så, du kanske skulle må bättre av att öka intaget av C-vitamin, som är en antioxidant, för att bibehålla friska celler.
 
Må Väl
Välbefinnaren

Nötbrödsbakning- Recept

Kategori: -Recept & mums på min tallrik

 
Hittade för jättelänge sen ett recept hos @tinmej på instagram som jag lagat flera gånger. Imorgon måndag ska jag och kärleken utesluta gluten i en månad till att börja med, så därför lagade jag och svärmor detta bröd igen i fredags. Kan inte minnas att jag delat med mig av receptet, så här kommer det. Man jag byte ut hasselnötter till valnötter eftersom att jag får munsår av hasselnötter. Desutom klippte jag ner lite fikon för lite sötma.
 
Ingredienser
 
3,5 dl vatten
2 msk fiberhusk
100 g mandel
100 g solrosfrön
100 g sesamfrön
100 g linfrön
100 g valnötter
100 g pumpakärnor
1 msk sea salt
3 msk kokosolja
Jag la också till
6 st fikon (sprikoser funkar också)
Smör eller kokosolja för smörja formen.
 
*Mixa vattnet och fiberhusken med stavmixer och ställ undan för att vila.
 
*Mätt upp samtliga nötter och frön, mixa med pulsen för att krossa nötterna, inte för att skapa mjöl.
 
*Blanda ner kokosoljanoch saltet med nötterna och klipp ner fikonen.
 
*Använd sen händerna och blanda ner vattenblandningen med nöterna.
 
*Smörj en form (10 x 30 cm) med olja eller smör, häll ner blandningen och låt vila i minst en timma.
 
*In i ugnen i 175 grader i 60 minuter

Movie: Gluten-Thyroid connection

Kategori: -TV/Böcker/Tidning/Föreläsningar

 
Hej Hej,
 
Fick rekommendation från en vän, som gått samma kurs som mig, att kolla på denna film.-The Gluten-Thyroid Connection. Hon har själv problem med gluten som hon undviker nästan helt, men nu ser hon kopplingen till hur gluten kan påverka sköldkärtlarna och hur det kan påverka varenda cell i hela kroppen. Har du glutenallergi, är känslig, och/eller inte mår på topp så rekommenderar jag dig att kolla på filmen.
 
Jag har själv velat sluta med sluten helt, men det är något jag inte lyckats med helt. men nu har jag sagt till min kärlek att det blir slut med gluten efter lördag, fullt ut i en månad. På lördag har vi nämligen vuxenkalas med smörgåstårta och cheesecake. Inte varje år man firar att man blir trettio. Jag vet, det är dålig karaktär om man inte kan sluta här och nu, men jag vill inte. =)
 
To-Do innan måndag:
Fylla på med/baka nötbröd (Done, recept kommer senare)
Köpa/fylla på med bovetemjöl, flingor och helt bovete
Kolla på om jag kan tänka mig äta glutenfri pasta. (Kärleken handlade in det.)
Köpa mandelmjöl.
Prova baka fröknäck, någon som har något tips på recept?
 
 
http://thethyroidsessions.com/gluten-thyroid-connection/

Besök och 30 årsfest

Kategori: -Livet, exkl hälsa-delen & de andra kategorierna

Lillebror och jag.
 
I helgen har jag haft en underbar helg. I fredags kom Berit från Brighton och Isla från Göteborg, för på lördagen var det dax för min 30 årsfest. Väl på lördagen kom min kära pappa, mamma och mammas karl Stefan dessutom surprisade bästaste Tina mig (hon sa från början att hon inte kunne komma för hon skulle ställa ut ett konstprojekt). Jag skulle bli gammal denna helg!
 
Vi hade BBQ, där min kärlek stod vid grillen och min mamma tog hand om alla gästerna och allt det praktiska. Vi var 25 personer som samlades i lokalen som jag hyrde för mat, dryck, skratt och möte med nya människor för de flesta och framåt tolvsnåret flyttade vi över till lägenheten istället. Bästa festen jag haft, underbart att de närmaste vännerna kunde komma (saknade några få) och alla verkade ha jätte kul med nya bekanskaper. Så... nu är jag trettio år, men känner mig inte en dag över 25 år. =) Nu längtar jag till 40-årsdagen så jag får samla alla älskade nära och kära på ett och samma ställe.
 
Världens bästa mamma hjälpte till med all mat. Tilll efterrätt blev det morotskakor och två olika sorters cheescake. Mums!
 
 
 
 
 
 

New York City and.... bites

Kategori: -Underbara Resor (Marocko, Indien, UK mfl)

Ohh ni vet att jag älskar mat, dryck och udda restauranger, och jag kan säga att New York har väääldigt mycket att erbjuda. Vi hade det verkligen kanonbra med New York-bor som kunde visa oss runt och tog oss till platser vi annars inte hade hamna på eller hade letat efter. Många val! Underbart!
 
Här kommer foton från restauranger, barer och mat jag ätit under mina 6 dagar och 5 nätter i New York City.
 
Dålig service och äckliga drinkar, men härlig inredning, som en gamal frisörsalong. (Kan ha varit en engångsföreteelse ;-) ).När man köpte en cocktail för 10 dollar ingick en kort manikyrbehandling. Udda!
 
Del av inredningen.
 
Reunion med Damon och Antonio som jag och Tina lärde känna i Indien och Mary-Rose vi träffade i Marocko. Antonio överraskade oss från Karibien. Början på en skojskoj kväll!
 
Livemusik på Wayland i East Village. Jag älskar Livemusik, så mycket mer känsla än att bara lyssna på en apparat.
 
En liten cocktail med jazz på piano, Underbart!
 
Viktors vän John tog oss ut på en köttbit på en av New Yorks äldsta och mest kända köttrestaurang- The old Homestead Steakhous.från år 1868. Vi kom fram till att John och Viktor har känt varandra i 17 år, underbart när man kan hålla kontakten även om man bor så långt ifrån och härligt när det känns som om man aldrig varit ifrån varandra. =)
 
 Såhär imponerad var jag när min köttbit serverades. Mums!
 
Trailer Park Lounge & Grill i Chelsea, så    udda    ställe! Det fanns inte en enda ledig kvadrat-centimeter att se väggen på. Det var såå många prylar överallt, men så himla coolt! Hit måste man gå om man besöker New York. Enligt en säker källa har dom underbar "Mac & Cheese". Källan är reskompisen Tina.
 
Houston Hall ser ut såhär, älskar det rustika med inredningen. Och....
 
.... de hade de GODASTE friterade saltgurkorna (högst upp till höger). Ohh-My säger jag bara! Detta ska jag försöka ge mig på någon gång ska bara hitta på ett recept. =) Vi åt även Chicken Tikka Masala Wontons, Red pepper Hummus med bröd och Spicy Homemade Potato Chips. Dessutom brygger dom sin egen öl! 
 
Ordet "Detox" föll jag för och var så klart tvungen att prova denna drink. Go som tusan!
 
 Damon, Tina och jag på Houston Hall.
 
På söndagen började vi dagen med en brunch på Thalia, som var en ostronbar, men som hade massa annat på menyn också. Vi träffade Shari och Damon för en sista måltid tillsammans för denna gång, och massa kramar.
 
En sista måltid med Shari innan vi tog en taxi till flygplatsen. Vi hamnade på Uva som låg på Upper East Side och det var verkligen ett mysigt ställe. Kan tänka mig att det blir ännu mysigare på kvällen.