Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Boosta dina njurar

Kategori: -Så fungerar kroppen och dess ämnen

 
 
Bild från boken: Anatomy & Physiology av Thibodeau och Patton
 
Njurarna är de organ som huvudsakligen skapar urin, bland annat för att rena kroppen genom att rena blodet. De håller också balans på mineral/elektrolyter-, vatten- och pHnivån i kroppen så att vi är i homeostas. Om njurarna inte är i gott skick hamnar kroppen i obalans med felaktigt pH värde, överskott av karbamid (urea) som är slutprodukten av nedbruten protein/aminosyror, underskott eller överskott av elektrolyter samt obalans av vattenmängden vilket kan leda til döden. Diabetes och högt blodtryck är två tillstånd som kan leda till försämrad njurfunktion, det är därför viktigt att man främjar en hälsosam livsstil.
 
Därför är det otroligt viktigt att njurarna fungerar optimalt för en frisk kropp. De är viktigt att komma ihåg dess vikt och funktion, äta en näringsrik kost och boosta njurana ibland. Om man däremot har problem med njurarna behöver man undvika kalium i sin mat eftersom att njurarna inte kan eliminera de från kroppen. Vätskedrivande föda kan vara ett kanonmedel om man vill rena njurarna eftersom att de driver ut toxiner och infektioner. Om man har urinvägsinfektion är urindrivandemedel ett bra alternativ tillsammans med hälsosam och basiskt formande föda.
 
Persilja, maskrosrot, nässlor, selleri och björklöv är några exempel på produkter som är urindrivande. Du kan läsa om vitlök, sparris och vattenmelon här och hur det stödjer kroppens njurar på olika sätt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: