Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

The Cancer Diet (Budwig)

Kategori: -Veckans Hälsotips för att uppnå Välbefinnande

Dr Johanna Budwig var en tysk biokemist, apotekare och hade doktorsgrad i fysik och kemi, dessutom var hon nominerad för sju Nobelpris. Hon kom på att cancerceller skapas om cellandningen och cellulär metabolismen är ur funktion. Och problem inom dessa områden kan skapas om svavelrika fetter och/eller elektronrika omättade fettsyror är i obalans eller saknas i kroppen. Därav skapade hon "Budwig Diet", där man äter svavelrika proteiner i keso och elektronrika omättade fettsyror från linfröolja som är motpoler som dras till varandra och därför har förmågan att binda sig och samtidigt bli vattenlösliga för kroppen. Eftersom att den har denna förmåga kan fetter lättare absorberas och sen användas av cellerna.
 
Budwig pratade också mycket om farorna av härdat fett och hur de är utan elektrisk laddning, därför utan liv och därför inte kan ge kroppen och dess celler något liv heller. Som vi vet är denna elektriska laddning otroligt viktig för välbefinnande och vital hälsa, atomer har laddningar och utan rörelse finns inte liv utan endast stillhet och stagnationer.
 
Om du är intresserad av cancer och Johanna Budwig kan jag rekommendera hemsidan : http://www.budwigcenter.com/. Om du vill veta mer om hur du ska äta för att bli fri från cancer med hjälp av Dr Johanna Budwig eller bara vill veta mer kan man på hemsidan ladda ner 96 sidor dokument om dieten. VIll du ha tips på hur man ska äta keso och linfröoljan rekommenderar jag denna korta film för recept.
 
Vad jag i korta drag vet om cancer är att huvudorsaken till sjukdomen är att immunförsvaret, läkningsförmågan och metabolismen inte fullgör sina uppgifter optimalt, vilket leder till sjuka celler. Bland annat behövs svavelrika proteiner för friska celler, men blir det en obalans kräver även cancerceller svavelrika proteiner. PH värdet är troligtvis i obalans/surt, vilket kan ske om den elektriskaladdningen inte finns där fullt ut och det kan också bero på en obalans i mineralerna där kalium, järn, magnessium och kalcium är i underskott och natrium kan vara i överskott. De tre förstnämnda är också viktiga för kontrollerad celldelning, där okontrollerad kan leda till cancer. Jod som är viktig för metabolismen, cellandningen och cellmetabolismen behöver också finnas i tillräckliga mängder för att friska celler ska kunna leva i kroppen, annars finns risk för att cancerceller skapas. Självklart är ett balanserat näringsintag också viktigt för metabolismen, här ser man hur viktig en balans är.
 
Jag håller nu på att läsa en bok som heter "The Cancer Therapy" av Max Gerson som också handlar om cancer. För fem år sen läste jag boken första gången och vill nu uppfriska min kunskap och minne. Efter det komer en recension och sammanfattning komma upp här.
 
Har du eller känner du någon som haft cancer och blivit frisk med naturliga metoder?
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: