Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Chistorra gratäng inspiration från Barcelona

Kategori: -Recept & mums på min tallrik

 
När vi besökte Barcelona åt vi en sån himla god korv på en buffe som vi var på. Givetvis frågade vi vad korven hette och de var CHISTORRA, syskon till chorizo. Så innan hemgång köpte vi med oss några kilo korv från den kända marknaden La Boqueria i centrala Barcelona. Sen blev det en pastagratäng när vi kom hem, såå himla gott om man gillar korv och mat med mycket mat. Så här kommer receptet.
 
Ingredienser för en gratängform.
3-4 portioner skruvpaste
1 lök
1 chili
2 små piripiri (jag älskar chili, kan uteslutas)
2 chistorra/choritzo
3 st tomat
1 paprika

1 näve sockerärtor
4  stora champinjoner

1 burk krossade tomater
2 dl grädde
1 dl vatten.

1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
4 vitlöksklyftor 
saltochpeppar

1/2 tsk ättika

1 paket fetaost på toppen.
 
*Lägg pastan i en lasangform, okokt.

*Resten av ingredienserna lagas till en gryta. Hacka upp samtliga ingredienser i lagom stora bitar, men inte sockerärtorna.
 
*Stek lök och chili i olja tills de fått lite färg. Tillsätt choritzon och samtliga grönsaker som är upphackade (förutom sockerärtorna). TIllsätt samtliga kryddor och stek tills allt fått färg.
 
(*Chistorra är råkorv så de behöver stekas tills det är klart, men använder du choritzo är den oftast redan tillagad.)
 
*Tillsätt grädde, krossade tomater, vatten och sockerärtorna. Låt puttra i 5 minuter.

*Sen häller du blandningen över pastan, blanda inte runt. Pastan ska ligga i botten tillsammans med vätskan medan korv och grönsaker ska ligga på toppen. In i ungen i 10-15 min (tills pastan är klar) på 175 grader (eller va det 200 grader). När det är fem mnínuter kvar topppar man med fetaosten, jag gjorde misstaget att låta fetaosten vara på toppen under hela ugnstiden, men då blev den svart. 

Kommentarer

  • Sofia säger:

    Låter spännande! :)

    Svar: Jätte go maträtt med inspiration från en fantastisk stad! =)
    Sabine J Ö

    2014-09-29 | 21:47:00
    Bloggadress: http://lifeaccordingto.blogg.se/

Kommentera inlägget här: