Chistorra gratäng inspiration från Barcelona
Kategori: -Recept & mums på min tallrik
1 lök
1 chili
2 små piripiri (jag älskar chili, kan uteslutas)
2 chistorra/choritzo
3 st tomat
1 paprika
1 näve sockerärtor
4 stora champinjoner
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
1 dl vatten.
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
4 vitlöksklyftor
saltochpeppar
1/2 tsk ättika
1 paket fetaost på toppen.
*Resten av ingredienserna lagas till en gryta. Hacka upp samtliga ingredienser i lagom stora bitar, men inte sockerärtorna.
*Sen häller du blandningen över pastan, blanda inte runt. Pastan ska ligga i botten tillsammans med vätskan medan korv och grönsaker ska ligga på toppen. In i ungen i 10-15 min (tills pastan är klar) på 175 grader (eller va det 200 grader). När det är fem mnínuter kvar topppar man med fetaosten, jag gjorde misstaget att låta fetaosten vara på toppen under hela ugnstiden, men då blev den svart.
Bloggadress: http://lifeaccordingto.blogg.se/