Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Mer om detox

Kategori: -Detox/Rening

Som vi pratade om i tidigare inlägg så har detox med att göra att frigöra och få ut gifter ur kroppen. Och detta kan ske på olika nivåer.

  •  Att bara dra ner på fett, socker och raffinerad mat, och istället äta frukt, grönsaker, nötter och andra växter skulle göra jättestor skillnad för kroppen. Detta för att såna produkter inte höjer stressnivån i kroppen och för att dom innehåller mycket vitaminer, mineraler och också antioxidanter som är basiska för kroppen. Basiska produkter, eller produkter där slutprodukten är basiska (samma sak) hjälper till att rena kroppen och är mer nyttigt än syrliga mat produkter som kött, mjölkprodukter och många kolhydrater(inte bovete eller hirs). Dom produkter som är bas-formande innehåller magnesium, kalium, nautrim och kalcium, medans syre-bildande produkter innehåller fosfor, svavel och klor.
  • Om man gör en lättare detox ska man också hålla sig borta från cigaretter, alkohol, kaffe och andra produkter som du tror/känner att du är beroende av.
  • Även vatten bör drickas, så att gifterna späds ut så att alla gifter inte försöker åka ut i en stor klump, dessutom skapar vätska rörelse i kroppen. Utan rörelse är de allt stillastående. Ju mer rörelse desto mer liv.

Det var allt för idag, men ska under helgen skriva mer om detox, dom olika sätten att fasta på och dom olika nivåerna av detox.

xxx

Kommentarer

  • Art By Tina - Konst & Fashion säger:

    ...ochkså vill jag läsa mer om ayurvedisk kost!

    2012-01-02 | 13:25:53
    Bloggadress: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här: