Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Föreläsningsdax....

Kategori: -TV/Böcker/Tidning/Föreläsningar

Jag har tittat på denna (Här) TED (ideas worth spreading) föreläsning flera gånger under dom senaste åren, och diskuterade den idag igen med en kollega. Föreläsaren &  neuroanatomisten (Jill Taylor) berättar om känslorna, tankarna och upplevelsen vid en stroke som hon själv drabbades av. Hon pratar om funktionerna av dom båda hjärnhalvorna och hur hon upplevde Nirvana när den högre halvan blev den dominanta/enda fungerande.

Den vänstra halvan låter dig vara DU och skapar ett sammanhang för dig som enskild individ i denna värld. Den högra hjärnhalvan däremot svarar för intuition, holistik/helhetsupplevelse, känslor och subjektivt tänkande, det är alltså i denna del som vi önskar finna känslor så som lycka & harmoni.

Har du 18 minuter och 42 sekunder över tycker jag definitivt att ni ska ta en titt på detta. Rekommenderar www.ted.com för andra föreläsningar också... mycket givande!

Ett citat jag gillar!!
"Vi glömmer lätt bort våra känslor i myllret av våra tankar."

Kommentarer

 • V säger:

  Superintressant! Ska man behöva en stroke för att vakna till liv och må bättre? : - )

  Skulle vilja lära mig hur man lättare lever i nuet och därmed får en bättre vardag och mår bättre - varför älta gamla olyckor och tillkortakommanden eller ständigt oroa sig för den ovissa framtiden!?  Lycka till med nya bloggen - Du är bäst ; - )

  2011-11-04 | 23:50:20
 • Sabine säger:

  Vi får bara önska att alla strävar efter lycka och ser vad dom har... utan att behöva hamna i "olycka" innan man inser de! Det är en bra ide du har där för framtida inlägg... hur man uppnår lycka och lever i nuet!

  Tack V.

  xxx  2011-11-05 | 00:17:13
  Bloggadress: http://valbefinnaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här: