Christopher Coutanceau
Kategori: -Recept & mums på min tallrik
I La Rochelle besökte vi en Michelin restaurang, efter kärlekens val av restaurang eftersom att det var hans födelsedagspresent från mig. Vi gick till Christopher Coutanceau som ligger precis vid havet. Finfint ställe som man bara besöker en gång vart tredje år. Vi stod mellan valet av avsmakningsmeny av tre eller fyra rätter och det blev tre rätters meny. Men det var bra det, för man fick ju flera amuse bouche i mellan måltiderna. Vi valde helt olika viner eftersom att vi fick olika rätter, jag valde ett lätt rött till min förrätt och sen även ett rött till min huvudrätt, rött är min favorit.
Vår amuse bouche. Rå tonfisk och en liten sallad. Smakrikt!
Till förrätt hade jag musslor med curry blandning. Väldigt krämig, god men jag har ändå ätit smakrikare musslor enligt min smak.
Huvudrätten var fisk med en tomat ratatouille och bakad tomat med en fantastisk blandning i, tyvärr vet jag inte vad det var i tomaten men det var min absoluta favorit-helt magisk smak. Tomatfyllningen lyfte alla smaker som fanns på den tallriken. Fantastiskt!
Där satt vi mätta som bara den och väntade på desserten, och då kom de in med en cheese trolley med ett tretti-tal olika ostar. Även om vi väntade på att explodera kunde vi inte motstå ostarna, så vi delade på fyra små ostar som var fantastiskt goda till våra viner. Ost är verkligen en favorit.
Desserten var tomat & basilika-sorbet med jordgubbskräm med grädde i en bakelse. Sorben var förvånansvärt mumsig och basilikan passade perfekt till.
Efter deserten kom dom med ännu mer efterrätt, det blev inget kaffe för min del eftersom att det absolut inte fick plats mer i min lilla mage. All mat var fantastisk, den ena måltiden var godare än den andra. Besöket och upplevelsen var värt vart ända öre! Efter tre timmar på restaurangen rullade vi längst havet mot hotellrummet.
Bloggadress: http://roxxanna.se