Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Water Element

Kategori: -Österländsk filosofi

Vatten elementet representerar bland annat flödet i kroppen, och allt runt omkring oss, och är därför ett av de viktigaste ämnet för överlevnad. Vatten kan vara rent eller smutsigt, varmt eller kallt, det ser till att allt inom oss flödar med sin kraft och det ger oss möjlighet att växa.
 
En växt kan inte utvecklas och växa utan vatten. Vatten elementet representerar det flödet, och den energin, som vi har i kroppen. Blodsystemet, hormoner som utsöndras från dom olika endokrina körtlarna, libiska systemet, lymfatiska systemet, urin som avsöndras är alla delar av flödet i kroppen. Om enttträd faller över en flod eller bäck påverkas flödet och hela floden/bäcken, precis som svårigheter i någon av ovan nämda kroppsdelar orsakar skador i resten av kroppen också.
 
När vatten elementet är i obalans ser man det genom problem med organ som är involverade med vätska, egentligen alla organ eftersom att vätska behövs för hela kroppens funktion. Men uttorkade slemhinnor och tårkanaler, diarre och förstoppning är båda kopplade till uttorkning, törst, ovanliga rutiner av urinering, brist på hormoner och höga kolesterolvärden är några av symptomen som kan dyka upp om vatten elementet är i obalans, och när vi är uttorkade.
 
Här nedan ser ni en kopia av mina anteckningar i ett excel dokument för att jag ska kunna gå tillbaka till i framtiden när det behövs. Det är viktigt att förstå att en överdriven "dragning" mot någon av nedan ämnen visar att man måste kolla till motsatsen för att förstå helheten.
 
Dom olika ämnena representerar vatten elementet i det hela. En dragning eller ett avsky till  till exempel salt smak visar att det kan vara en obalans i elementet, men det beror givetvis helt på om det är flera överdrivna känslor eller avsky. Jag menar absolut inte att bara för att man hatar/älskar salt mat, vintern eller färgen blå att det är obalans, man behöver kolla på samtliga element för att förstå vart obalansen ligger och på vilken nivå.
 
Här kommer några förklaringar till kopplingarna nedan, mer om dom olika förklaras allt eftersom jag går igenom dom andra elementen.
 
Organ: Njurarna och urinblåsan är dom organ som representerar vatten elementet. Njurarna är viktiga för att bibehålla flödet av vätska och blod i kroppen, detta organ arbetar som hårdast mellan 17 och 19. Ungefär 60 liter blod transporteras genom njurarna varje timme, så det är väldigt mycket blod som ska renas och många näringsämnen som ska brytas ner för användning. Urinblåsan ansvarar för elimineringen av slaggprodukter och som du förstår så måste detta system fungera för att kroppen ska kunna vara frisk och utan att slaggprodukterna ska kunna transporteras tillbaka till kroppens alla system, även njurarna är viktigt för detta.  
 
Life aspect: Viljekraft och amition är dom drag som syns i en person som har en balans i vatten elementet. Att ha viljakraft och ambition att vilja och kunna göra förändringar i livet och uppnå ens drömmar kommer från detta element.
 
 Känsla: Rädsla är den känslan som upplevs när vatten elementet är i obalans. Rädsla handlar ofta om att hålla sig fast vid beteenden och känslor, istället för att släppa saker och ting. Det är inget flöde i livet. Vi behöver gå vidare i livet ibland och släppa saker och inte känna rädsla. Alla typer av fobier är också kopplat till rädsla.
 
Element Water
Color Blue
Season Winter
Other Dates, leek, fish, beans
Time of day  
Direction North
Taste Salty
Orifice genitals, urethra and anus
Sense organ Ears
Emotion Fear
Sound Groaning
Parts of the body Bones & Bone marrow
External physical Head hair
Power Capacity to create trembling
Smell Putrid
Climate  Cold
Life aspect Willpower & Ambition
Organs Bladder(15-17)
  Kidney(17-19)
   
Fluids Saliva

Kommentarer


Kommentera inlägget här: