Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Detox: Dag 2. För alla?

Kategori: -Detox/Rening

Hej hej,

Detox är till för att rena, men de är inget för alla. Gravida, ammande kvinnor, svårt sjuka och barn ska inte fasta eller gå igenom en detox. Om svårt sjuka vill utföra en detox ändå ska detta endast ske under övervakningoch efter att man pratat med sin läkare .
När gifterna frigörs sker kan de leda till visa bieffekter , så som mörkt urin, kroppsdofter, dålig andedräkt, smärtsamma huvudvärker, hudproblem, frusenhet mm. Det kan även leda till illamående, ont i leder och problem med syn och hörsel, men dessa problem får man oftast av vatten fastning, och inte under juicefastning. Om det dyker upp symptom är det viktigt att du inte vänder dig till piller, utan ökar vätske intaget. MEN om du mår riktigt olidligt dåligt bör du genast sluta med fastan/detoxen och sakta börja äta, men inte frossa en pizza.

Mellis: En juice på Squeezed up i Gallerian i Stockholm, gjord på Rödbetor, apelsin, ingefära, persilja och koriander. En "Rawfood Junkie", fast med vis förändring.

Middag: Kokt fisk, sallad gjord på persilja, dill, ruccola, tomat, paprika, turkisk paprika, selleri, citron saft, en msk linfrö olja och massa kryddor, till de var det även kidney bönor. (se bild nedan, jag vet att bilden inte är den bästa)

Känsla: Var riktigt trött och seg i huvudet under dagen, men nu har de börjat avta. Efter promenaden på stan, den mumsiga juicen och den goa (och nyttiga) middagen blev de bättre helt enkelt.

Nu ska jag försöka svara på en läsares frågor.

xxx


Kommentarer

  • Melissa Lavali - Foto ¤ Vikt säger:

    även dom med irriterad tarm ska helst låta bli detox :)



    sv: jag är undersköterska, men inget jag jobbar med dock. har alltid vart väldigt intresserad av kroppen och ville lära mig mera så slank in på den kursen. Läste lite extra bara för kunnandets skull även efteråt och läser även då och då hemma så denna blogg var verkligen kul att hitta :)

    2012-01-06 | 17:16:44
    Bloggadress: http://lavali.blogg.se/

Kommentera inlägget här: