Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

TV program "E-nummer"

Kategori: -TV/Böcker/Tidning/Föreläsningar

Hej Hej,

Lite roligt att detta program gick på TV idag när jag just skrivit ett inlägg om detta. Del två av tre gick idag på kanal 2, och imorgon kl 18 går del tre.

Dom pratade om det är möjligt att E nummer kan gör mer nytta än skada i kroppen. Jag fick inget direkt svar på detta, men de finns inte några raka svar på vissa frågor, men jag lärde mig mycket nytt som jag inte hade den blekast aning om.

Dom gjorde ett experiment där dom delade en gris i mitten, dom la den ena halvan i salt över natten för att sen bli upphängd i ett rum på 21 grader. Medan andra halvan hängdes upp utan att först ha legat i salt.  Grisdelarna får sen hänga i 10 dagar! grisen som inte legat i salt stank fruktansvärt och hade 610 miljoner bakterier, medans den andra halvan inte luktade någonting alls och bara hade 68 000 bakterier. Salt drar ut vätska ur köttet, vilket gör köttet torrare vilket gör att bakterier inte kan röra sig in och ut lika enkelt som när salt inte används, och inte heller växa eller utvecklas.

Salt dödar däremot inte alla typer av bakerier, ett exempel är botulism. Detta är den mest farliga bakterien som orsakar förlamning och död. Nitrater gör att denna bakteria inte utveklas. Därför har man skapat E252 (kaliumnitrat/potassiumnitrate) för att skydda mot denna livsfarliga bakterie. Man kan skapa egen E-252 genom att blanda kalcium ur aska, dynga och urin. För i tiden användes de också för skapandet av krut.

ADI (Accepteble daily intake) är den nivå av E numret som man kan äta utan att det är skadligt. Vissa E nr har inget ADI, så därför anser man att det är ok att äta dessa om man äter en "vanlig" diet. Vad det nu skulle betyda!

Oxygen pverkar manga produkter genom oxidising, kollade pa ett apple som snabbt forandras.

E941=Kväve, används för att få bort syret, så att den inte kan oxidera. Också antioxidant-tillsatser används för att skydda mot oxidering. E220/Svaveldioxid från vulkaner används i vin av denna orsak, och E300/askobinsyra finns i apelsiner och har samma effekt. 

Visste ni att många av dom E nummer som finns  också finns naturliga i kroppen.

E920 finns i hår men används i mjöl så att de enkelt kan blandas med andra ingredienser.
E1105, påminner om tårar och finns i ost och vin. Skyddar mot bakterier.
E280 finns i svett och förebygger mögel från att växa på bröd.
E507 finns i magsyran, och är en salt som surhetsregleringsmedel. 
E422 finns i kroppsfett och används som konsistensmedel.

90 st av alla tusentals E-nr finns naturligt i kroppen. Jag fick ingen uppfattning om förändringar behövdes göra på produkterna för att de skulle bli en kopia av E-nummret. E-nummer blir de inte förrän det använda i maten.

xxx

Kommentarer

  • Art By Tina - Konst & Fashion säger:

    Trodde inte man fick äta några mjölprodukter så nu blev jag rätt glad - älskar ju keso. Ricinoljan är egentligen laxermedel - men tar man ett par droppar i morgonens linfrö-shot så ska det hjälpa till att rena kroppen fortare har jag läst. Men man får absolut inte ta för mycket haha. Dessutom är det svinbra för håret säger en massa bloggare, får det att växa snabbare - har kletet in det just nu - kletigare och fetare olja får man leta efter...rätt äckligt. Hoppas det är välgörande.    Känner inte av detoxen så mycket - mer än att jag är HUNGRIG och rätt trött på te haha. Men pure teet är att rekomendera, smakar lakrits, bästa detox te enligt den hälsokostbutiken jag var inne i.

    2012-01-10 | 23:21:28
    Bloggadress: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här: