Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

Vitamin L aka The Love Vitamin =)

Kategori: -Mineraler / Vitaminer

Hej hej,

Kollade runt lite i en av mina böcker och hittade denna "vitamin", det är ingen vitamin men man skulle kunna kalla det de. Kärlek, som många av oss vet och känner, ger oss sååå många härliga känslor. Tro det eller ej, men kärlek är optimallt för funktionen av oss människor, våra celler, vävnad och organ. Den mest kända egenskapen är att det stimulerar utsöndringen av endorfin som är hjärnans "energidryck" och lugnande på samma gång. Endorfin tros få oss att se på livet mer positivt, pigghet och vitalitet. Endorfin utsöndras när vi motionerar, har sex, är förälskade och när vi upplever olika positiva känslor, och enligt forskning kan en amino syra som heter fenylalanin öka endorfin nivåerna  i hjärnan. Eftersom att kött är uppbyggd av amino syror är det i kött fenylalanin hittas, men också i havre. Intressant, eller hur!?

Det sägs även vara katalysatorn, som ett enzym, till läkning i kroppen 

Motsatsen till kärlek är rädsla, oro, ilska mm, och kan minska kärleksnivån.

Ett citat ur boken (se nedan)
"It is found readily in most moms and dads and is highly concentrated in grandmothers and grandfathers. Sisters and brothers maybe a good source of vitamin L. "

Gårdagens middag, givetvis gjord med kärlek, är en blandning av kidney bönor, kål, selleri, paprika, chilli, tomat och soya grädde. Och kryddor så som kummi, gurkmeja, chilipulver och koriander blad.


Love and LightKommentarer


Kommentera inlägget här: