Välbefinnaren

Tänk på att du behöver konsultera en läkare inför en kostförändring, speciellt om du har någon sjukdom, mina blogginlägg är till för inspiration och inte personlig rådgivning.

B17-Anti-cancer

Kategori: -Mineraler / Vitaminer

Laitrile (eng) och amygdalin (eng) är tvp olika namn på denna "vitamin", jag skriver med citationstecken eftersom att man inte är riktigt säker på om detta är en vitamin eller inte. Detta ämne finns i kärnorna i aprikos, plommon körsbär och äpplen. Men dessa kärnor innehåller cyanid som kan vara skadligt i stora mängder. Det finns även i majs, hirs, linfrön mfl.

Detta ämne är uppbyggt av fyra molekyler: två socker, en cyanid och en bensaldehyd molekyl. Dessa molekyler bryts inte ner i magsäcken utan i tarmen med hjälp av enzymer. Efter nedbrytningen kan det tas upp i kroppen

Den funktion som detta ämne har, eller inte ämnet men cyaniden har i kroppen är att förstöra cancer celler. Friska celler har ett enzym som neutraliserar och avaktiverar cyaniden när den är i kroppen. Men cancer celler har inte detta enzym, men har ett annat enzym som aktiverar cyaniden vilket sen leder till att cyaniden förstör cancercellerna. B17 är förbjudet i många länder just på grund av cyanid mängden och för att cyanid kan vara skadligt för kroppen. Många människor med cancer åker till länder där laitrile är godkänt för allmänheten att använda för att få hjälp med sin cancer.

Kommentarer

  • fia säger:

    Låter lite läskigt att experimentera :/

    2012-06-08 | 11:55:38
    Bloggadress: http://www.fianathome.blogspot.com
  • Angelica säger:

    Intressant inlägg!

    Min farmor varnade mig för cyanidförgiftning när jag åt mycket linfrön men ironin i det hela var att hon är betydligt mer benägen att få förgiftning då hon röker väldigt mycket.. :P



    Sv: Nej jag har inte märkt att håret blir hängigt men det kanske beror på vilken sorts hår man har. Jag får lätt volym vilket gör mitt hår ganska risigt så det är inte något jag strävar efter men en hennainpackning eller inpackning med ghassoullera för håret ger alltid riktiga, naturliga volym-boostar tycker jag!



    Gjorde plättarna nu i veckan som ett gott kvällsmål, jätte goda ju! Tack för tipset!



    2012-06-08 | 12:23:16
    Bloggadress: http://naturligbebis.se
  • Rinki säger:

    Spännande, som vanligt :). Det finns så många vitaminer som man knappt visste fanns.



    Sv: För avokadon tog det ett bra tag, fem veckor ungefär. Tills man såg roten alltså. Min mamma sade något i stil med att när man är beredd på att kasta ut dem så brukar det hända något. Första tecknet är ju att det blir en spricka i själva kärnan.



    Det går att komma rätt så långt med fridykning och snorkling också ifall man övar och är försiktig. Men jag hade gärna velat kunna dyka med tuber och allting.



    Håller med om att det är roligt med turistbyråjobbet, jag tar hand om båtgäster som kommer till marinan här också och det blir ju vissa arga/irriterade kunder emellanåt men det brukar gå bra :).



    Kram Kram

    2012-06-08 | 20:11:05
    Bloggadress: http://rhulth.wordpress.com
  • Desiree säger:

    Oj! B17 hade jag ingen aning om. I finland kör de björkaska mot canser :)



    åh, jag vill också till Frankrike! hur länge blir ni där och vart i Frankrike ska ni?



    För oss blir det att vara hemma och på stugan rätt mycket. Vi har del och fixa på tomten. Men vi ska iväg på några utflykter :). I augusti ska vi utomlands, vi vet dock inte vart än.



    Hoppas du får en underbar helg! Kram

    2012-06-09 | 10:15:36
    Bloggadress: http://bdee.blogg.se/

Kommentera inlägget här: