Hej hej,
Det finns så många olika växter i naturen som man kan äta. När jag var liten åt man klöver, rötter som växte på stenar som smakade lakris och så den ljusgröna knopparna på den yttersta delen av gran (eller var det tall). Alla mycket goda. Det jag äter nu för tiden, och har gjort i 4 år, är nässlor i grytor eller som te. Men den allra nyaste växten jag börjat äta är maskrosblad.
Maskrosen användes mycket för i tiden mot eksem och för att skynda på och hjälpa läkningen av sår. Det används även mot besvär med levern, genom hjälp att skapa galla, också är det blodrenande. Galla skapas i levern och används för att fettsyror ska kunna tas upp i kroppen. Gallan omsluter fettet så att det sen kan tas upp i blodet. (Mer om galla (och LCHF) här-->(
XX)) Den vita saften i stjälken använda på huden mot finnar och vårtor. Maskrosbladen är rika på vitamin A, vitamin C, kalk, kalium och magnesium.
Andra åkommor som denna växt används mot är:
Reumatism
Förstoppning
Åderförkalkning
Njursjukdomar (Njurar renar också blodet)
Ökar cirkulationen
Urindrivande
Det sägs också att om du vill bli av med den bittra smaken av växten så kan du steka bladen i lite smör, men personligen plockar jag dom bara på tidig sommar då dom är mer näringsrika och den bittra smaken inte kommit fram ännu.
Varför inte prova i en härlig sallad med andra smakrika grönsaker?
Bloggadress: http://lyckoland.blogg.se