Nr 1 Fisksoppa
Kategori: -Recept & mums på min tallrik
Jag började md att skära upp alla grönsaker. Lök, vitlök, två tomater, en röd paprika, två morötter, ett fänkåls huvud och ett knippe dill. Alla dessa (utom dillen) kokade jag i vatten, grädde, en halv tsk ättika, två fiskbuljonger och en grönsaksbuljong. Detta lät jag koka i 30 minuter tillsammans med kungskrabban.
Efter 30 minuter la jag ner torsken och kräftorna som fick koka i 5 min, och efter fem minuter la jag ner musslorna som fick ligga i ångan i fem minuter tillsammans med dillen. Pilgrensmusslorna kokades bara någon minut.
I grytan/soppan använde vi pilgrimsmusslor, "arm"/ben av kungskrabba och en bit västkusttorsk
Dessutom hade vi två havskräftor och tre nävar blåmusslor.
Slutresultatet
Tillbehör stekt bröd med vitlöks aioli (Majonäs och vitlök)
Bloggadress: http://trueborn.blogg.se/